Οικονομία

Βιτάλικ Μπούτεριν: «Δεν είμαι πια δισεκατομμυριούχος»

Ο συνιδρυτής του Ethereum δικαιώθηκε: Η πτώση που είχε δηλώσει ότι καλωσόριζε, ήρθε στερώντας του τον τίτλο (και μαζί και τα χρήματα που τον συνοδεύουν) – Πώς αντέδρασαν οι πλούσιοι και επιφανείς του χώρου των κρυπτονομισμάτων

Η πρόσφατη δραματική πτώση στα κρυπτονομίσματα είχε αρκετά «θύματα» μεταξύ των οποίων ο Βιτάλικ Μπούτεριν, συνιδρυτής της πλατφόρμας blockchain Ethereum, το νόμισμα της οποίας (Ether) είναι το δεύτερο μεγαλύτερο κρυπτονόμισμα μετά το Bitcoin.

«Δεν είμαι πια δισεκατομμυριούχος», έγραψε ο 28χρονος Μπούτεριν σε ανάρτηση του στο Twitter.

Ωστόσο, το γεγονός της απώλειας του τίτλου (και των χρημάτων) μάλλον δεν ξάφνιασε τον Μπούτεριν καθώς ο ίδιος σε συντέντευξή του τον Φεβρουάριο στο Bloomberg News είχε δηλώσει πως θα καλωσόριζε μια πτώση στις τιμές των ψηφιακών νομισμάτων: «Οι άνθρωποι που ασχολούνται επισταμένα με τα κρυπτονομίσματα, και ειδικά αυτοί που δημιουργούν πράγματα στο χώρο αυτό, αρκετοί από αυτούς καλωσορίζουν μια bear market (πτωτική αγορά)».

Ο Μπούτεριν δημιούργησε την πλατφόρμα Ethereum το 2014 και όπως αναφέρει το Bloomberg το ψηφιακό του πορτοφόλι τον Νοέμβριο (όταν είχε σημειωθεί το ιστορικό υψηλό του Bitcoin στα 69.000 δολάρια και είχε συμπαρασύρει ανοδικά και τα άλλα κρυπτονομίσματα) ανέρχονταν σε 1,5 δισ. δολάρια. Έκτοτε όμως η τιμή του Ether, του νομίσματος της πλατφόρμας Ethereum, έχει καταγράψει πτώση 55%.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: https://www.newmoney.gr

Δημοφιλέστερα

To Top