Οικονομία

Χρηματιστήριο: Οι 3+3 μετοχές που δίνουν κέρδη και «αγνοούν» το παγκόσμιο sell off

Ποιες (λίγες σε αριθμό) μετοχές προσπαθούν να αντισταθούν στην καθοδική τάση – Οι τρεις «μεγάλες» με υψηλά κέρδη στον τελευταίο μήνα – Οι τρεις «μικρότερες» που ακολουθούν

O Μάιος εξελίσσεται σχεδόν… καταστροφικά για το Χρηματιστήριο Αθηνών. Οι επενδυτές φοβούνται να αναλάβουν πρόσθετο ρίσκο, ξεφορτώνονται άρον – άρον τις μετοχές και στρέφονται σε ασφαλέστερα «καταφύγια», οδηγώντας τον Γενικό Δείκτη σχεδόν 11 ποσοστιαίες μονάδες μακριά από το υψηλό έτους των 971 μονάδων. Μόνο τις τελευταίες 30 ημερολογιακές ημέρες, η σωρευτική πτώση υπερβαίνει το 8%, σβήνοντας τις θετικές επιδόσεις του Απριλίου και φέρνοντας το συνολικό ισοζύγιο του 2022 κοντά στο -4%.

Παρ’ όλα αυτά, στο χρηματιστηριακό ταμπλό υπάρχουν κάποιες (λίγες σε αριθμό) μετοχές, οι οποίες προσπαθούν να αντισταθούν στον καθοδικό κύκλο και να κινηθούν σε υψηλότερα επίπεδα, προσφέροντας στους επενδυτές ορισμένες αξιόπιστες αγοραστικές επιλογές. Πρόκειται για μετοχές, οι οποίες κινούνται αντίρροπα από τον Γενικό Δείκτη, παρά τη γενικευμένη αναταραχή στις αγορές.

H μετοχή της Coca – Cola θεωρείται μία από τις κερδισμένες των τελευταίων ημερών, μετρώντας ράλι της τάξης του 5% στο τελευταίο 30ήμερο, με αποτέλεσμα να βρίσκεται μία ανάσα από το ψυχολογικό όριο των 20 ευρώ (πρόσκαιρα το ξεπέρασε), κάτι το οποίο εν πολλοίς οφείλεται στα θετικά οικονομικά στοιχεία του α’ τριμήνου. Βέβαια, η συγκεκριμένη άνοδος είναι (αναλογικά) αισθητά μικρότερη σε σχέση με τις συνολικές απώλειες του 2022, οι οποίες ξεπερνούν το 33%, ως απόρροια της μεγάλης έκθεσης στην αγορά της Ρωσίας.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: https://www.newmoney.gr/

Δημοφιλέστερα

To Top