Οικονομία

Nταϊάν Χέντρικς: Η αμύθητη περιουσία των $11,6 δισ. ξεκίνησε από μια… φάρμα

Η διάσημη επιχειρηματίας βρίσκεται για πέμπτη συνεχή χρονιά, στην κορυφή της λίστας του Forbes με τις πλουσιότερες αυτοδημιούργητες γυναίκες της Αμερικής – Αυτή είναι η ιστορία της

Η Νταϊάν Χέντρικς μεγάλωσε μέσα σε μια φάρμα γαλακτοπαραγωγής που διατηρούσαν οι γονείς της στο Ουισκόνσιν στις ΗΠΑ. Σήμερα, η διάσημη επιχειρηματίας έχει καταφέρει να δημιουργήσει μια τεράστια αυτοκρατορία.

Η αμύθητη περιουσία της υπολογίζεται πως αγγίζει τα 11,6 δισεκατομμύρια δολάρια και εξαρτάται σε μεγάλο βαθμό από την ABC Supply, τη γνωστή εταιρεία δομικών υλικών που έχτισε μαζί με τον εκλιπόντα σύζυγό της, το 1982. Αυτή τη στιγμή, η Χέντρικς είναι πρόεδρος της εταιρείας.

Την περασμένη εβδομάδα, ανακοινώθηκε πως η διάσημη επιχειρηματίας βρίσκεται για πέμπτη συνεχή χρονιά, στην κορυφή της λίστας του Forbes με τις πλουσιότερες αυτοδημιούργητες γυναίκες της Αμερικής.

Η ιστορία της

Η Χέντρικς έμεινε έγκυος σε πολύ νεαρή ηλικία και συγκεκριμένα όταν ήταν 17 χρονών. Σε ηλικία 21 ετών, χώρισε από τον τότε σύζυγό της και ως νεαρή μητέρα δούλευε όπου έβρισκε προκειμένου να μπορέσει να ανταπεξέλθει.

«Η μητρότητα μπήκε στο δρόμο μου από πολύ νωρίς, μεγάλωσα απότομα», αποκαλύπτει η ίδια σύμφωνα με το CNBC. «Παρόλα αυτά, δεν με εμπόδισε να θέλω να φτάσω στο όνειρό μου. Στην πραγματικότητα, νομίζω ότι συγκεντρώθηκα ακόμη περισσότερο σε αυτό που ήθελα να πετύχω», προσθέτει.

Τη δεκαετία του 1970, γνώρισε και παντρεύτηκε τον εργολάβο Κεν Χέντρικς. Οι δυο τους ίδρυσαν την ABC Supply στο Ουισκόνσιν. Μέχρι το 1994, η εταιρεία λειτουργούσε σε περισσότερες από 100 τοποθεσίες. Τέσσερα χρόνια αργότερα, κέρδισε περισσότερα από 1 δισεκατομμύριο δολάρια σε ετήσια έσοδα για πρώτη φορά, σύμφωνα με το Forbes.

Από τότε που πέθανε ο σύζυγός της το 2007, η Χέντρικς ηγείται της ABC Supply. Η εταιρεία είναι η 23η μεγαλύτερη ιδιωτική εταιρεία της χώρας. Το 2016, ήταν η πρώτη χρονιά που η Χέντρικς βρέθηκε στην κορυφή της λίστας του Forbes. Τότε, δημοσιεύματα έκαναν λόγο πως η διάσημη επιχειρηματίας «δεν πλήρωσε ούτε μια δεκάρα σε κρατικό φόρο εισοδήματος από το 2012 έως το 2014».

Αυτό ωστόσο, δεν είναι απαραίτητα παράνομο. Ο φορολογικός διευθυντής της ABC Supply, Σκοτ Μπιανκίνι, εξηγεί πως η εταιρεία είχε αλλάξει τη φορολογική της κατάσταση από C-corp σε S-corp κατά τη διάρκεια αυτών των ετών. Σύμφωνα με την πολιτειακή νομοθεσία του Ουισκόνσι , οι εταιρείες μπορούν να υποβάλουν αίτηση για να είναι S-corps σε ομοσπονδιακό επίπεδο και C-corps σε επίπεδο πολιτείας.

Παράλληλα, από το 2017, η Χέντρικς διευθύνει το δικό της τοπικό κέντρο καριέρας για μαθητές πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης. «Τα παιδιά λένε, «Ουάου, αυτό κάνεις όταν είσαι ηλεκτροσυγκολλητής;» αναφέρει η ίδια. «Μπορούν να πάνε σε επαγγελματική σχολή και να σπουδάσουν το συγκεκριμένο επάγγελμα και θα πληρώνονται με 50.000 δολάρια το χρόνο. Αυτές είναι καλές δουλειές. Πραγματικά καλές δουλειές», τονίζει.

Πηγή: newmoney.gr

Δημοφιλέστερα

To Top