Αθλητισμός

Ρωσίδα τενίστρια αλλάζει υπηκοότητα για να παίξει στο Wimbledon

Η απόφαση των διοργανωτών του Wimbledon να απαγορέψουν τη συμμετοχή σε Ρώσους και Λευκορώσους αθλητές οδήγησε την Νατέλα Ντζαλαμίντζε να πάρει την γεωργιανή υπηκοότητα

Ο πόλεμος στην Ουκρανία συνεχίζεται και μαζί οι κυρώσεις προς τις Ρωσία, Λευκορωσία με τους αθλητές των δύο χωρών να προσπαθούν να βρουν λύσεις προκειμένου να μείνουν στο προσκήνιο.

Έτσι και η Νατέλα Ντζαλαμίντζε, η 29χρονη τενίστρια η οποία είναι στο Νο43 της παγκόσμιας κατάταξης όσον αφορά το διπλό, αποφάσισε να αλλάξει υπηκοότητα προκειμένου να ξεπεράσει την απαγόρευση συμμετοχής σε Ρώσους και Λευκορώσους στο Wimbledon.

Η Ντζαλαμίντζε η οποία αγωνίστηκε ως… ουδέτερη στο Roland Garros, γεννήθηκε στη Μόσχα από Γεωργιανό πατέρα και Ρωσίδα μητέρα κι έτσι αποφάσισε να εκπροσωπεί από δω και πέρα τη Γεωργία, οπότε θα αγωνιστεί κανονικά ως ζευγάρι με την Σέρβα Αλεξάντρα Κρούνιτς.

«Η εθνικότητα ενός αθλητή ορίζεται από τη σημαία την οποία εκπροσωπεί στις επαγγελματικές διοργανώσεις κι αυτή είναι μια διαδικασία που ορίζεται από τις διεθνείς αρχές του αθλήματος (ATP στους άνδρες και WTA στις γυναίκες), αλλά και τη διεθνή ομοσπονδία», δήλωσε εκπρόσωπος του βρετανικού Grand Slam δείχνοντας ουσιαστικά ότι η συμμετοχή της Ντζαλαμίντζε θα γίνει αποδεκτή.

Αντιθέτως εκτός τουρνουά μένουν (μεταξύ άλλων) ο Νο1 της παγκόσμιας κατάταξης Ντανίλ Μεντβέντεφ (Ρωσία) και το Νο2ο της κατάταξης των γυναικών Βικτόρια Αζαρένκα (Λευκορωσία).

Δημοφιλέστερα

To Top