Οικονομία

Γιατί τα ανασφάλιστα οχήματα μάς επιβαρύνουν όλους

Όσοι οδηγούν ανασφάλιστα οχήματα επιβαρύνουν μέσω του Επικουρικού Κεφαλαίου Αυτοκινήτων το σύνολο των πολιτών που τηρούν την υποχρέωσή τους και ασφαλίζουν τα οχήματά τους. Όμως η ασφάλιση οχήματος γίνεται πλέον πολύ εύκολα και γρήγορα, ακόμα και από τον υπολογιστή ή το κινητό μας, και υπάρχουν ασφαλιστικά προγράμματα και τιμές για όλες τις τσέπες

Sponsored Content

Όπως δείχνουν οι έρευνες, ο αριθμός τροχαίων ατυχημάτων στην Ελλάδα είναι πολύ μεγαλύτερος από τον μέσο όρο των υπολοίπων χωρών της ΕΕ. Ταυτόχρονα, στη χώρα μας κυκλοφορούν πάνω από μισό εκατομμύριο ανασφάλιστα οχήματα. Το αποτέλεσμα είναι να υπάρχουν πολλές πιθανότητες ο καθένας από εμάς να εμπλακεί σε τροχαίο με ανασφάλιστο όχημα και να ταλαιπωρηθεί μέχρι να δικαιωθεί στο δικαστήριο.

Το Επικουρικό Κεφάλαιο Αυτοκινήτων, αποζημιώνει τις ζημιές που προκαλούν τα ανασφάλιστα οχήματα και χρηματοδοτείται από τα ασφάλιστρα που πληρώνουν οι ασφαλισμένοι πολίτες. Στην ουσία λοιπόν, όσοι οδηγούν ανασφάλιστα οχήματα επιβαρύνουν μέσω του Επικουρικού Κεφαλαίου Αυτοκινήτων το σύνολο των πολιτών που τηρούν την υποχρέωσή τους και ασφαλίζουν τα οχήματά τους. Όμως η ασφάλιση οχήματος γίνεται πλέον πολύ εύκολα και γρήγορα, ακόμα και από τον υπολογιστή ή το κινητό μας, και υπάρχουν ασφαλιστικά προγράμματα και τιμές για όλες τις τσέπες.

Είναι υποχρεωτική η ασφάλιση;

Στην Ελλάδα ισχύει ότι σε όλο τον ανεπτυγμένο κόσμο: η ασφάλιση των οχημάτων είναι υποχρεωτική, προκειμένου να εξασφαλιστεί η προστασία και η πλήρης αποκατάσταση των θυμάτων από τα αυτοκινητικά ατυχήματα. Το όχημα θεωρείται ασφαλισμένο, όταν ο ιδιοκτήτης έχει εξοφλήσει τα ασφάλιστρα, πριν την ημερομηνία λήξης του ασφαλιστηρίου. Στη χώρα μας παύει να ισχύει η υποχρεωτική ασφάλιση, μόνο όταν έχουν κατατεθεί οι πινακίδες στην Εφορία.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: https://www.newmoney.gr/

Δημοφιλέστερα

To Top