Με επιστολή της στην FIFA και την UEFA η Super League 1 ζητεί να δρομολογηθεί η ανανέωση της θητείας του Μαρκ Κλάτενμπεργκ και η μετατροπή της διαιτησίας σε επαγγελματική
Στην επιστολή που έχει ως αποδέκτες τους προέδρους των διεθνών Ομοσπονδιών καθώς και τον γενικό γραμματέα της UEFA, Θόδωρο Θεοδωρίδη, την ΕΠΟ και τους άλλους φορείς, η λίγκα ενημερώνει πως οι 11 από τις 13 ΠΑΕ-μέλη τάχθηκαν υπέρ της ανανέωσης της θητείας του Μαρκ Κλάτενμπεργκ ως επικεφαλής της ΚΕΔ για μια ακόμη διετία
Επίσης τονίζεαι η ομόφωνη θέση της διοργανώτριας (13 ΠΑΕ υπέρ, μια ΠΑΕ ήταν απούσα από τη συνεδρίαση) για την υλοποίηση, το συντομότερο δυνατόν, του θεσμού της επαγγελματικής διαιτησίας, ενώ σημειώνεται ότι μ’ αυτήν την θέση ταυτίζεται και η Super League 2.
Στην επιστολή επίσης καταγράφεται ότι η Super League προσβλέπει στην επείγουσα αρωγή της FIFA και της UEFA για την υλοποίηση των ανωτέρω, τονίζοντας ότι η τρέχουσα θητεία του Μαρκ Κλάτενμπεργκ ολοκληρώνεται τις προσεχείς ημέρες, ενώ το πρωτάθλημα έχει προγραμματιστεί να ξεκινήσει στις 20 Αυγούστου.