Διεθνή

Πόλεμος στην Ουκρανία: Καταγγελίες Σόιγκου ότι δυτικά όπλα στο Κίεβο καταλήγουν στη μαύρη αγορά

Η Ρωσία έχει εκφράσει τη δυσαρέσκειά της για την παράδοση χιλιάδων τόνων οπλισμού στην Ουκρανία – Χωρίς αποδείξεις, ο Ρώσος υπουργός Άμυνας ισχυρίστηκε ότι τα όπλα καταλήγουν μακριά από την Ουκρανία

Η Μόσχα υποστήριξε ότι στρατιωτικοί εξοπλισμοί που παραδίδουν δυτικές χώρες στην Ουκρανία καταλήγουν στη μαύρη αγορά όπλων και μεταξύ άλλων στη Μέση Ανατολή.

Ορισμένα από τα όπλα που παραδόθηκαν στο Κίεβο «πήγαν στη Μέση Ανατολή και επίσης καταλήγουν στη μαύρη αγορά», δήλωσε ο Ρώσος υπουργός Άμυνας Σεργκέι Σοϊγκού σε ομιλία που μεταδόθηκε τηλεοπτικά.

Ωστόσο ο Σοϊκγού δεν προσκόμισε κανένα συγκεκριμένο αποδεικτικό στοιχείο για να στηρίξει τους ισχυρισμούς του.

Οι παραδόσεις αρμάτων μάχης, πυροβολικού και άλλου στρατιωτικού εξοπλισμού από τις δυτικές χώρες στην Ουκρανία έχουν προκαλέσει την οργή της Ρωσίας, η οποία εισέβαλε στην γειτονική της χώρα από τις 24 Φεβρουαρίου, σε αυτό που η Μόσχα ονομάζει «ειδική στρατιωτική επιχείρηση».

Ο Σοϊγκού κατηγόρησε τις δυτικές χώρες ότι μέχρι στιγμής έχουν παραδώσει περισσότερους από 28.000 τόνους όπλων στην Ουκρανία «με την ελπίδα να παραταθεί ο πόλεμος» και να προκαλέσουν «αιμορραγία» στη Ρωσία.

Αφού συνάντησε σκληρή αντίσταση στη βόρεια Ουκρανία και γύρω από την πρωτεύουσα Κίεβο, η Ρωσία έχει συγκεντρώσει τις δυνάμεις της στην ανατολική Ουκρανία, όπου έχει σημειώσει σημαντικά εδαφικά κέρδη τις τελευταίες ημέρες, συμπεριλαμβανομένης της κατάληψης του Λισιτσάνσκ.

Μετά από αυτή την κατάκτηση, ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν διέταξε τα στρατεύματά του τη Δευτέρα να συνεχίσουν την επίθεση στα ανατολικά, όπου η Μόσχα στοχεύει στον απόλυτο έλεγχο της περιοχής του Ντονμπάς.

Η ρωσική επίθεση «θα συνεχιστεί μέχρι να επιτευχθούν πλήρως οι στόχοι που έθεσε ο Ανώτατος Διοικητής [δηλ. ο Πούτιν]», δήλωσε την Τρίτη ο Ρώσος υπουργός Άμυνας.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Δημοφιλέστερα

To Top