Διεθνή

Πόλεμος στην Ουκρανία: Ρωσικό αεροσκάφος έπληξε Ουκρανούς στρατιώτες στο Φιδονήσι, υποστηρίζει η Μόσχα

Το ρωσικό υπουργείο Άμυνας ανακοίνωσε ότι το χτύπημα δόθηκε στη διάρκεια της νύχτας και ότι τμήμα της ουκρανικής διμοιρίας «εξουδετερώθηκε» – Το Κίεβο είχε ανακοινώσει ότι η ουκρανική σημαία έχει υψωθεί ξανά στο νησί

Σε πεδίο μάχης φαίνεται ότι μετατράπηκε το Φιδονήσι, λίγο μετά την ανακοίνωση του ουκρανικού στρατού ότι η σημαία της Ουκρανίας υψώθηκε ξανά στο νησί.

Το ρωσικό υπουργείο Άμυνας ανακοίνωσε σήμερα ότι ένα ρωσικό πολεμικό αεροσκάφος έπληξε στη διάρκεια της νύχτας το νησί. Ειδικότερα, ο Αντρίι Γέρμακ, ο επιτελάρχης του Ουκρανού προέδρου, δημοσίευσε βίντεο στο Telegram που δείχνει τρεις στρατιώτες να υψώνουν μια μεγάλη ουκρανική σημαία στο νησί από το οποίο οι ρωσικές δυνάμεις αποσύρθηκαν στις 30 Ιουνίου αφού δέχτηκαν σφοδρή επίθεση πυροβολικού και πυραύλων από τις ουκρανικές δυνάμεις.

Κατά την καθημερινή ανακοίνωση του ρωσικού υπουργείου Άμυνας, ο εκπρόσωπός του, αντιστράτηγος Ίγκορ Κονασένκοφ, δήλωσε ότι τμήμα της ουκρανικής διμοιρίας στο νησί «εξουδετερώθηκε».

«Περίπου στις 5 πμ, πολλοί Ουκρανοί στρατιωτικοί που επέβαιναν σε ταχύπλοο αποβιβάστηκαν στο νησί και τράβηξαν φωτογραφίες με τη σημαία. Ένα αεροσκάφος των ρωσικών δυνάμεων εξαπέλυσε άμεσα επίθεση με πυραύλους υψηλής ακριβείας στο Φιδονήσι με αποτέλεσμα να εξουδετερωθεί τμήμα του ουκρανικού στρατού», σημείωσε ο ίδιος.

Το νησί, αν και μικρό, θεωρείται σημαντικό λόγω της εγγύτητάς του με τους θαλάσσιους διαδρόμους προς την Οδησσό, ενώ έχει και συμβολική αξία, μετά την άρνηση των Ουκρανών στρατιωτών να παραδοθούν στους Ρώσους στην έναρξη του πολέμου.

Η Ρωσία υποστηρίζει ότι απέσυρε την περασμένη εβδομάδα τις δυνάμεις της από το νησί ως «κίνηση καλής θέλησης» για να δείξει ότι δεν παρεμποδίζει τις προσπάθειες των Ηνωμένων Εθνών να ανοίξουν έναν ανθρωπιστικό διάδρομο ώστε να επιτραπεί η μεταφορά σιτηρών στην Ουκρανία.

Δημοφιλέστερα

To Top