Αθλητισμός

Super League 1: Υπέρ του Κλάτενμπεργκ η πλειοψηφία των ομάδων, αλλά η ΕΠΟ αποφασίζει

Στο Δ.Σ. της Super League 1, η ξεκάθαρη πλειοψηφία των ομάδων τάχθηκαν υπέρ της παραμονής του Άγγλου αρχιδιαιτητή εκτός από την ΑΕΚ που διαφώνησε – Η εισήγηση είναι για παραμονή του για δύο χρόνια

Το θέμα του Μαρκ Κλάτενμπεργκ στη θέση του αρχιδιαιτητή συζητήθηκε στο Δ.Σ. της Λίγκας που έλαβε χώρα τη Δευτέρα (4/7).

Υπέρ του Άγγλου αρχιδιαιτητή (του οποίου η σύμβαση λήγει στις 31 Ιουλίου και πρόσφατα ανακοινώθηκε πως αναλαμβάνει χρέη προέδρου στην Επιτροπή Ανάπτυξης Διαiτησίας της Αιγύπτου) τάχθηκε η πλειοψηφία των ομάδων, με την εισήγηση να είναι για παραμονή του για άλλα δύο χρόνια.

Συγκεκριμένα θετικά για τον Κλάτενμπεργκ εκφράστηκαν οι Ολυμπιακός, Παναθηναϊκός, Άρης, ΟΦΗ, Ιωνικός, Ατρόμητος, Λεβαδειακός, ΠΑΣ Γιάννινα, Αστέρας Τρίπολης, Λαμία και Παναιτωλικός.

Η ΑΕΚ διαφώνησε και τάχθηκε κατά, ο ΠΑΟΚ δεν έχει ακόμα αποφασίσει, ενώ ο Βόλος απουσίαζε από τη διαδικασία.

Η ΕΠΟ πάντως θα είναι αυτή που θα καταλήξει στις όποιες αποφάσεις.

Υπάρχει πλάνο για να ανακοινώσει τον νέο αρχιδιαιτητή στις 15 Ιουλίου και μέχρι στιγμής στο τραπέζι έχουν πέσει διάφορα ονόματα υποψηφίων κυρίως από Ισπανία και Γερμανία.

Αναλυτικά οι αποφάσεις του Δ.Σ. έχουν ως εξής:

Ομόφωνα το Διοικητικό Συμβούλιο της Super League εξέφρασε τη θέση του σχετικά με τη βούληση υλοποίησης του θεσμού της επαγγελματικής διαιτησίας, ως σημαντικού βήματος εξέλιξης του επαγγελματικού ποδοσφαίρου στην Ελλάδα.

Παράλληλα, κατά πλειοψηφία (11 ΠΑΕ τοποθετήθηκαν υπέρ, 1 ΠΑΕ κατά, 1 ΠΑΕ απούσα, 1 ΠΑΕ επιφυλάχθηκε), το Δ.Σ. εξέφρασε την εμπιστοσύνη του στο πρόσωπο του κ. Mark Clattenburg, για το έργο που έχει επιτελέσει στη Διαιτησία μέχρι σήμερα, καθώς και τη βούλησή του να εισηγηθεί και να στηρίξει την ανανέωση της θητείας του για τα επόμενα δύο χρόνια.

Επίσης, ομόφωνα το Δ.Σ. αποφάσισε να ενημερωθούν εγγράφως FIFA, UEFA, ΕΠΟ και αρμόδιες αρχές, για τη βούληση των ΠΑΕ, όπως εκφράστηκε παραπάνω.

Ομόφωνα το Διοικητικό Συμβούλιο έδωσε εξουσιοδότηση προς τον πρόεδρο του Δ.Σ., περί σύγκλησης Γενικών Συνελεύσεων της Super League.

Δημοφιλέστερα

To Top