Οικονομία

Crypto: Η BlackRock δίνει το «φιλί της ζωής» στην Coinbase

Τη συνεργασία της με την Coinbase Global προκειμένου να διευκολύνει τους θεσμικούς επενδυτές να πραγματοποιούν συναλλαγές σε Bitcoin ανακοίνωσε η BlackRock.

Η συνεργασία του μεγαλύτερου διαχειριστή περιουσιακών στοιχείων στον κόσμο με τη μεγαλύτερη πλατφόρμα συναλλαγών κρυπτονομισμάτων αναμένεται να δώσει σημαντική ώθηση συνολικά στα κρυπτονομίσματα αλλά επιπλέον δίνει και ένα μήνυμα εμπιστοσύνης για το ανταλλακτήριο καθώς βρίσκεται υπό έρευνα από την αμερικανική Επιτροπή Ανταγωνισμού (SEC).

Όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση της BlackRock οι κορυφαίοι πελάτες της θα μπορούν να χρησιμοποιούν το σύστημα διαχείρισης επενδύσεων «Aladdin» ώστε να ελέγχουν την έκθεσή τους σε Bitcoin ή τα άλλα περιουσιακά στοιχεία του χαρτοφυλακίου τους και να μπορούν να τα χρησιμοποιούν για τις συναλλαγές τους στο ανταλλακτήριο της Coinbase. Όπως διευκρινίζεται η δυνατότητα συνεργασίας με την Coinbase θα περιορίζεται αρχικά στο Bitcoin.

Όπως σχολιάζει το Bloomberg η νέα αυτή συνεργασία υπογραμμίζει την επέκταση των παραδοσιακών χρηματοοικονομικών επενδυτών της Wall Street στο χώρο της κρυπτογράφησης, ακόμη και έπειτα από τη φετινή κατάρρευση των τιμών στα κρυπτονομίσματα. Το Bitcoin έχει χάσει περίπου το ήμισυ της αξίας του το 2022, ενώ η κατάρρευση του Terra και του ανταλλακτηρίου Three Arrows Capital πέρα από τις ανησυχίες για την ανθεκτικότητα της αγοράς, έχουν προσελκύσει το ενδιαφέρον των ρυθμιστικών αρχών και τους συνεπακόλουθους ελέγχους.

Η Coinbase βρίσκεται υπό έρευνα από την Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς των ΗΠΑ (SEC) για το εάν η εταιρεία επέτρεψε στους Αμερικανούς πελάτες της να εμπορεύονται ψηφιακά περιουσιακά στοιχεία που θα έπρεπε να έχουν καταχωρηθεί ως χρεόγραφα.

ΠΗΓΗ: NEWMONEY

Δημοφιλέστερα

To Top