Ελλάδα

Γυναίκες δημοσιογράφοι στο στόχαστρο χάκερς – Πώς προσπαθούν να τις «παγιδέψουν»

Μπαράζ επιθέσεων σε γυναίκες δημοσιογράφους από χάκερ τα τελευταία 24ωρα. Οι επιτήδειοι, είτε επιχειρούν μέσω των προφίλ των δημοσιογράφων να αποκτήσουν πρόσβαση σε αλλα προφίλ, είτε ζητούν από τους ακόλουθούς τους να βάλουν συγκεκριμένα χρηματικά ποσά σε αγνώστους τραπεζικούς λογαριασμούς.

Ο τρόπος με τον οποίο προσπαθούν να το επιτύχουν, αφού πρώτα έχουν καταφέρει να αποκτήσουν πρόσβαση στα προφίλ των επιλεγμένων στόχων τους (πρόκειται για δημόσια πρόσωπα) είναι να στείλουν ένα μήνυμα με ενεργό λινκ, ζητώντας από τους ανυποψίαστους ακόλουθους να το πατήσουν, για να το διαβάσουν.

Με αυτό τον τρόπο αποκτούν άμεσα πρόσβαση και σε αλλα προφίλ, ενώ η πρόσβαση στον πραγματικό κάτοχο καθίσταται αδύνατη. Έπειτα επιχειρούν να αποσπάσουν χρηματικά ποσά, στέλνοντας συνήθως το ακόλουθο μήνυμα: «Μπορείς να μου μεταφέρεις στον λογαριασμό 740€; Θα σου βάλω αύριο το πρωί που θα βγάλω νέα κάρτα 760€. Σίγουρα αύριο…».

Ένα άλλο μήνυμα που στέλνουν, είναι το παρακάτω: «Μπορείς να κάνεις μία μεταφορά 1.300 ευρώ σε έναν λογαριασμό; Θα σου βάλω αύριο το πρωί που θα πάω τράπεζα 1.320 ευρώ. Σίγουρα αύριο πρωί που θα πάω να βγάλω νέα κάρτα».

Η αστυνομική συντάκτρια της ΕΡΤ Κάτια Νιάκαρη κατέφυγε στη Δίωξη Ηλεκτρονικου Εγκληματος και το ίδιο αναμένεται να πράξει και η συνάδελφός της, Κωνσταντίνα Κλοκοτάρα.


IMG_2042


IMG_2043

Δημοφιλέστερα

To Top