Αθλητισμός

Ο Μο Σαλάχ έκανε δωρεά για την ανακατασκευή της εκκλησίας στη Γκίζα

Την παραμονή του Δεκαπενταύγουστου 41 άνθρωποι, ανάμεσα τους και μικρά παιδιά, έχασαν τη ζωή τους, κι άλλοι 55 τραυματίστηκαν σοβαρά, όταν ξέσπασε πυρκαγιά σε κτήριο που στεγάζεται εκκλησία κοπτών.

Η φωτιά ξέσπασε από βραχυκύκλωμα σε κλιματιστικό με αποτέλεσμα να προκληθεί πανικός και να ακολυθήσουν τρομακτικές σκηνές με τα θύματα να έχουν ποδοπατηθεί στην προσπάθεια του πλήθους να σωθεί (περίπου 5.000 πιστοί ήταν στο στους πέντε ορόφους του κτηρίου).

Η κυβέρνηση της Αιγύπτου υποσχέθηκε κάθε είδους βοήθεια στις οικογένειες των θυμάτων, ωστόσο ένας απ’ αυτούς έσπευσαν να βοηθήσουν ήταν κι ο Μο Σαλάχ.

Ο άσος της Λίβερπουλ, που είναι ένας πιστός μουσουλμάνος, αλλά πάνω απ’ όλα ένας σπουδαίος άνθρωπος, δώρισε 3 εκατομμύρια αιγυπτιακές λίρες (156.000 αγγλικές λίρες) προκειμένου να αποκατασταθούν οι ζημιές.

Την είδηση έκανε γνωστή ο Αιγύπτιος δημοσιογράφος Ιμπραΐμ Αμπντάλ Γκαουάντ μέσω twiiter, όπου οι πλειοψηφία των ανθρώπων αντέδρασε θετικά αφιερώνοντας εγκωμιαστικά σχόλια για τον Σαλάχ, αλλά όπως πάντα υπήρχαν και κάποιοι φανατικοί που αντέδρασαν αρνητικά στην είδηση ότι χρηματοδότησε την ανακατασκευή μιας χριστιανικής εκκλησίας.

Ωστόσο πολλοί περισσότεροι ήταν επικρικτικοί με επιφανείς Αιγύπτιους κόπτες οι οποίοι δεν έδειξαν την ίδια ευαισθησία με τον Σαλάχ.

Υπενθυμίζουμε ότι ο Μο Σαλάχ πέρα από ένας από τους κορυφαίους ποδοσφαιριστές στον κόσμο, είναι κι ένας μεγάλος φιλάνθρωπος. Μάλιστα μόλις τον περασμένο Ιούνιο οι Sunday Times τον κατέταξαν στην 8η θέση των μεγάλων φιλανθρώπων στη Βρετανία, αναγνωρίζοντας τα όσα σημαντικά έχει προσφέρει.

Μεταξύ άλλων ο Αιγύπτιος δώρισε το 2019 3 εκατομμύρια δολάρια στο Αντικαρκινικό Ινστιτούτο της Αιγύπτου (με αφορμή μια τρομοκρατική επίθεση που κόστισε τη ζωή 20 ανθρώπων), ενώ πέρσι παρείχε ιατρικό εξοπλισμό στο ογκολογικό νοσοκομείο παίδων στο Κάιρο ύψους 1.5 εκατ. δολαρίων.

Δημοφιλέστερα


To Top