Οικονομία

ΡΑΕ: Ενιαία τιμολόγια από τους προμηθευτές ενέργειας μετά το αλαλούμ στους λογαριασμούς

Eνιαία τιμολόγια ρεύματος ώστε οι καταναλωτές να γνωρίζουν τι πληρώνουν και να μπορούν να συγκρίνουν τις τιμές, συστήνει η Ρυθμιστική Αρχή Ενέργειας.

Μετά το επικοινωνιακό αλαλούμ των νέων τιμολογίων ρεύματος που ανακοινώθηκαν στις 25 Ιουλίου και τις διαπιστώσεις για παραπλανητικές διαφημίσεις και καταχρηστικές συμπεριφορές, η ΡΑΕ υποδεικνύει στους παρόχους να αποτυπώνουν στις νέες ταρίφες την πάγια χρέωση, την τιμή ανά κιλοβατώρα, τη χρέωση του προμηθευτή συμπεριλαμβανομένων των εκπτώσεων, την κρατική επιδότηση και την τελική τιμή καταναλωτή.

Με βάση το υπόδειγμα αποτύπωσης των χρεώσεων προμήθειας (template), η ΡΑΕ ζητά οι κλίμακες κατανάλωσης να αναπροσαρμοστούν σε επίπεδο μήνα (0-500 kWh το μήνα αντί για 0-2000 KWh το τετράμηνο).

Αν υπάρχουν κλίμακες στη χρέωση προμήθειας (π.χ. 0-500 kWh, 501 και άνω), να εμφανίζονται όλες οι χρεώσεις για κάθε μια κλίμακα κατανάλωσης σε διαφορετική γραμμή. Για παράδειγμα αν η κλίμακα χρέωσης προμήθειας είναι 0-500 kWh το μήνα και χορηγείται έκπτωση από τον Προμηθευτή για τις πρώτες 0-100 kWh το μήνα, τότε πρέπει να αποτυπώνονται οι χρεώσεις για 0-100 KWh το μήνα, και 101-500 KWh το μήνα.

Διαβάστε αναλυτικά στο newmoney.gr

Δημοφιλέστερα


To Top