Οικονομία

Συνέχεια στο ανοδικό ράλι της Wall Street με μικρά κέρδη για τους δείκτες

Με μικρά κέρδη ολοκλήρωσαν την πρώτη συνεδρίαση της εβδομάδας οι δείκτες της Wall Street, διατηρώντας όμως το ανοδικό momentum που έχουν χτίσει εδώ και τέσσερις εβδομάδες.

Οι ανησυχίες που προκάλεσαν τα στοιχεία για την κινεζική οικονομία δεν στάθηκαν ικανές να εκτρέψουν τους δείκτες από το ανοδικό τους ράλι και παρότι η έναρξη της συνεδρίασης βρήκε τους δείκτες σε αρνητικό έδαφος με μικρές απώλειες αρκετά γρήγορα γύρισαν σε θετικό πρόσημο το οποίο και διατήρησαν μέχρι το τέλος.

Συγκεκριμένα, ο δείκτης Dow Jones ενισχύθηκε κατά 144 μονάδες ή σε ποσοστό 0,45% για να κλείσει στις 33.912 μονάδες. Ο S&P 500 σημείωσε άνοδο κατά 0,40% στις 4.297 μονάδες ενώ ο Nasdaq κατέγραψε κέρδη κατά 0,62% για κλείσει τη συνεδρίαση στις 13.128 μονάδες.

O Dow Jones διέσπασε για πρώτη φορά τον κινητό μέσο όρο 200 ημερών κάτι που όπως αναφέρει το CNBC έχει να συμβεί από τις 21 Απριλίου και εκλαμβάνεται από τους αναλυτές ως ανοδική ένδειξη για την πορεία του δείκτη.

Την περασμένη εβδομάδα ο S&P 500 έκλεισε με άνοδο 3,25% καταγράφοντας την τέταρτη ανοδική διαδοχική εβδομάδα και ταυτόχρονα το μεγαλύτερο ανοδικό σερί από το 2021. Επίσης και ο Nasdaq σημείωσε την τέταρτη διαδοχική εβδομάδα ανόδου με κέρδη 3,08%, ενώ τα κέρδη του Dow Jones ανήλθαν σε επίπεδο εβδομάδας στο 2,9%.

Περισσότερες οικονομικές ειδήσεις στο newmoney.gr

Δημοφιλέστερα


To Top