Οικονομία

Ενέργεια: Φραγή στις μετακινήσεις ληξιπρόθεσμων καταναλωτών – Σύσκεψη ΥΠΕΝ με προμηθευτές

Eντατικές συσκέψεις με σκοπό την προετοιμασία της Ελλάδας ενόψει του Συμβουλίου Υπουργών Ενέργειας αλλά και των ανοικτών θεμάτων στον τομέα της προμήθειας ηλεκτρικής ενέργειας, προγραμματίζει για αύριο ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας κ. Κώστας Σκρέκας.

Ο ΥΠΕΝ συγκαλεί τηλεδιάσκεψη με τους προμηθευτές ενέργειας με σκοπό να συζητηθεί η πορεία των ληξιπρόθεσμων οφειλών και να αντιμετωπιστεί η αιμορραγία εσόδων για τις εταιρείες εν μέσω έντασης της ενεργειακής κρίσης.

Για τις εταιρείες αποτελεί κόκκινο πανί η απόφαση του υπουργείου να επιτρέψει τις μετακινήσεις μεταξύ των παρόχων αζημίως καθώς εκτιμούν ότι το μέτρο αυτό θα ανοίξει την ψαλίδα των κακοπληρωτών και θα επιβαρύνει σημαντικά τις εταιρείες προμήθειας. Το υπουργείο σε συνεργασία και με την ΡΑΕ εξετάζει την αλλαγή στον κώδικα προμήθειας ώστε να μπει ένα φρένο στις μετακινήσεις των δικτύων για όσους έχουν ληξιπρόθεσμες οφειλές. Οι προμηθευτές ενέργειας για να αντιμετωπίσουν τις απώλειες που προκαλεί το κίνημα των κακοπληρωτών εξετάζουν ένα είδος ενεργειακού Τειρεσία που θα φιλτράρει τους «κόκκινους» πελάτες.

Διαβάστε αναλυτικά στο newmoney.gr

Δημοφιλέστερα


To Top