Διεθνή

Η Ισπανία θα δώσει αύξηση 3,5% στους δημόσιους υπαλλήλους, σύμφωνα με την El Pais

Αύξηση 3,5% το 2023 για να αντισταθμιστούν εν μέρει οι συνέπειες του πληθωρισμού αναμένεται να προσφέρει η ισπανική κυβέρνηση στους δημοσίους υπαλλήλους, γράφει η El Pais, επικαλούμενη μη κατονομαζόμενες πηγές εργατικών συνδικάτων.

Η πρόταση θα μπει στο τραπέζι της διαπραγμάτευσης με τα συνδικάτα, που ζητούν περισσότερα. Ωστόσο, η κυβέρνηση ενδέχεται να προτείνει μείωση των ωρών εργασίας και καθιέρωση του 35ωρου.

Μία γενική αύξηση του μισθού κατά 3,5% για όλους τους δημόσιους υπαλλήλους θα στοίχιζε στην κυβέρνηση περίπου 5 δισεκατομμύρια ευρώ, σύμφωνα με την El Pais. Εκπρόσωπος του υπουργείου Προϋπολογισμού αρνήθηκε να σχολιάσει.

Πέρυσι, η κυβέρνηση ενέκρινε αύξηση 2% του μισθού των δημοσίων υπαλλήλων. Ωστόσο, φέτος ο πληθωρισμός εκτινάχθηκε στο 10,5%.

Οι εργοδότες στην Ευρώπη αντιμετωπίζουν ολοένα και περισσότερα αιτήματα από εργαζόμενους για αυξήσεις των μισθών τους που αντιστοιχούν ή υπερβαίνουν τον πληθωρισμό, ο οποίος βρίσκεται ή πλησιάζει σε υψηλά επίπεδα τριών δεκαετιών. Οι υψηλότεροι μισθοί, με τη σειρά τους, είναι πιθανόν να αυξήσουν περαιτέρω τις τιμές των αγαθών και των υπηρεσιών.

Δημοφιλέστερα


To Top