Πολιτική

«Παράθυρο» για συνάντηση Ερντογάν – Μητσοτάκη στην Πράγα, άνοιξε ο Καλίν

Για πιθανή συνάντηση του Ταγίπ Ερντογάν με τον Κυριάκο Μητσοτάκη στην Πράγα στις αρχές Οκτωβρίου μίλησε απόψε ο εκπρόσωπος του τούρκου προέδρου Ιμπραχίμ Καλίν.

Σε συνέντευξη που έδωσε στο NTV, ο εκπρόσωπος της τουρκικής προεδρίας, ισχυρίστηκε όμως ότι ο προγραμματισμός μίας συνάντησης του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν με τον Κυριάκο Μητσοτάκη εξαρτάται από τον Έλληνα Πρωθυπουργό.

«Δεν ξέρω αν θα γίνει συνάντηση στην Πράγα στις 6-7 Οκτωβρίου. Εξαρτάται από τα βήματα της ελληνικής πλευράς. Προς το παρόν δεν υπάρχουν προγραμματισμένες συναντήσεις με τον Μητσοτάκη», είπε ο Καλίν.

«Ο πρόεδρος μας δεν αποκλείει κανέναν. Αν γίνει ένα βήμα ο πρόεδρος μας κάνει δύο βήματα» δήλωσε ο εκπρόσωπος της τουρκικής προεδρίας.

Υπενθυμίζεται ότι ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης σε δηλώσεις του στο Council on Foreign Relations στις ΗΠΑ, αναφερόμενος στο «Μητσοτάκης γιοκ» που είπε πρόσφατα ο Τούρκος πρόεδρος για τον Έλληνα πρωθυπουργό, σημείωσε μέ έμφαση ότι «είμαι πάντα ανοιχτός να λύσω τα πρόβληματα με διάλογο».

«Ο κ. Ερντογάν δεν θέλει να μου μιλήσει. Το έχω ξανακούσει και καταλήξαμε να μιλάμε. Θα συνεχίσω να επιμένω ότι υπάρχει μόνο ένα πλαίσιο κανόνων για την επίλυση διαφορών, το διεθνές δίκαιο και το διεθνές δίκαιο της θιάλασσας. Αλλά δεν λύνει τις διαφορές με επιθετική συμπεριφορά και την επαναφορά αυτοκρατορικών φαντασιώσεων, αλλά και την εμπρηστική ρητορική» ανέφερε ο έλληνας πρωθυπουργός.

Δημοφιλέστερα


To Top