Αθλητισμός

Πογιέτ: «Το δεύτερο ημίχρονο ήταν ένα από τα καλύτερα που έχουμε κάνει» – Δείτε βίντεο

Με τον καλύτερο τρόπο ολοκλήρωσε η Εθνική μας ομάδα τις υποχρεώσεις της στον όμιλο του Nations League, όπου επικράτησε 3-1 της Βορείου Ιρλανδίας και έτσι έκλεισε το γκρουπ με πέντε νίκες σε έξι ματς. Αυτόματα πήρε πανηγυρικά την πρώτη θέση που ούτως ή άλλως είχε «καπαρώσει» και ο Γκουστάβο Πογιέτ είχε μόνο καλά λόγια να πει για όλους.

«Είχα καλή αίσθηση πριν τη διοργάνωση πως θα τα πάμε καλά. Τελικά το αποτέλεσμα ήταν καλύτερο με τις πέντε νίκες που κάναμε. Είμαι πολύ ευχαριστημένος από τους παίκτες μας», σχολίασε αρχικά στον Alpha.

Και συνέχισε. «Είπα στον Πέλκα και τον Μασούρα πριν τον αγώνα ‘παιδιά βάλτε ένα γκολ’. Ισως ήταν δικό μου λάθος που δεν τους τα είπα νωρίτερα, σε άλλα ματς (σ.σ. γέλια). Στην ανάπαυλα μπορώ να σας πω πως αυτά που είπαμε ήταν καλά».


Glomex Player(40599w16ki4e70hs, v-cn7hmtnfap49)

Ο Γκουστάβο Πογιέτ ήταν ιδιαίτερα ευχαριστημένος από το 2ο 45λεπτο της Ελλάδας με τη Βόρεια Ιρλανδία που οδήγησε στο τελικό 3-1 στη Ριζούπολη, όπως επισήμανε αργότερα στη συνέντευξη Τύπου.

Το πρώτο μέρος ήταν δύσκολο. Ήταν σκληρό. Είχε πίεση και ένταση. Ο αντίπαλος ισοφάρισε γρήγορα. Το 2ο μέρος πιθανώς όμως ήταν ένα από τα καλύτερα που έχουμε κάνει όσο είμαι προπονητής εδώ. Είχαμε πει να δούμε μετά την Κύπρο. Εδώ είμαστε χαρούμενοι. Ελπίζουμε όσοι είδαν το ματς από το σπίτι να απόλαυσαν τη νίκη εξίσου.

Για τον Γιακουμάκη: Είχε ένα μικρό πρόβλημα ο Γιακουμάκης. Δεν θέλαμε να το ρισκάρουμε. Μπορώ να σας πω ότι δεν θα παίξει το Σαββατοκύριακο στη Σκωτία.

Για τη συνέχεια και ενόψει της κλήρωσης του Euro: Πρώτα θα αναλύσουμε αυτές τις 10 μέρες. Αυτό το διάστημα που είχαμε. Πάμε μετά στην κλήρωση. Ελπίζουμε σε καλή κλήρωση. Μετά πηγαίνοντας στα φιλικά του Νοεμβρίου θα κοιτάξουμε και για άλλους παίκτες που μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε. Και μετά θα πηγαίνει σε χώρες για να παρακολουθώ. Δεν είναι εύκολο να οργανώνεις συνομιλίες μέσω zoom. Ζητάς άλλα πράγματα. Δείχνω σεβασμό προς τις ομάδες. Θέλω να παρακολουθώ τους παίκτες.

Για το τι πρέπει να κάνει η Ελλάδα για να πετύχει: Εάν είμαστε όλοι καλά και παίζουμε έχουμε τις πιθανότητές μας. Ας πάμε στην κλήρωση να δούμε. Έχουμε καλούς παίκτες αλλά έχουμε ανάγκη να παίξουν. Πρέπει να είμαστε ένα καλό γκρούπ. Να είμαστε όσο πιο καλά προετοιμασμένοι και σε καλή κατάσταση γιατί θα παίζουμε με πιο δυνατές ομάδες.


Post Game Ελλάδα - Β. Ιρλανδία | Συνέντευξη Τύπου Γκουστάβο Πογέτ (27/9/22)|Εθνική Ομάδα Ποδοσφαίρου

Δημοφιλέστερα


To Top