Οικονομία

Reuters: Δεσμευτικές προσφορές για το λιμάνι της Αλεξανδρούπολης από τουλάχιστον δύο επενδυτές

Τουλάχιστον δύο επενδυτές αναμένεται να υποβάλουν δεσμευτικές προσφορές την Πέμπτη για το πλειοψηφικό μερίδιο στο λιμάνι της Αλεξανδρούπολης, όπως ανέφεραν πηγές στο Reuters που είναι είναι κοντά στη διαδικασία.

Κοντά στα σύνορα με Βουλγαρία και Τουρκία, με σιδηροδρομικές συνδέσεις και μια πλωτή μονάδα επαναεριοποίησης φυσικού αερίου, η Αλεξανδρούπολη έχει δυνατότητες να μετατραπεί σε κόμβο μεταφορών και ενέργειας για την κεντρική Ευρώπη.

Τέσσερις επενδυτές προκρίθηκαν πέρυσι για το 67% του λιμανιού: Η Quintana Infrastructure and Development, η κοινοπραξία Cameron SA-Goldair Cargo και Bollore Africa Logistics, το λιμάνι της Θεσσαλονίκης ΟΛΘ και η κοινοπραξία International Port Investments Alexandroupolis που περιλαμβάνει τις Black Summit Financial Group, Euroports, EFA Group και ΓΕΚ Τέρνα. HRMr.AT

Μια πηγή είπε στο Reuters ότι τουλάχιστον δύο επενδυτές αναμένεται να υποβάλουν προσφορές πριν από τη λήξη της προθεσμίας την Πέμπτη.

Η International Port Investments Alexandroupolis εξακολουθεί να έχει έντονο ενδιαφέρον για το λιμάνι, δήλωσε στο Reuters την Πέμπτη πηγή από την κοινοπραξία. Η Quintana θα υποβάλει μια δεσμευτική προσφορά την Πέμπτη, είπε μια τρίτη πηγή με γνώση του θέματος.

Το λιμάνι της Αλεξανδρούπολης επισκέφθηκε ο Τζορτζ Τσούνης

Νωρίτερα, ο πρέσβης των ΗΠΑ στην Ελλάδα Τζορτζ Τσούνης, βρέθηκε στο λιμάνι της Αλεξανδρούπολης, για το οποίο υπάρχει αμερικανικό ενδιαφέρον.

Μαζί με τον κ. Τσούνη ήταν και ο αρχηγός ΓΕΕΘΑ Κωνσταντίνος Φλώρος, αλλά και αντιπροσωπεία του αμερικανικού οργανισμού εθνικής ασφάλειας Business Executives for National Security.

Ο επικεφαλής του Οργανισμού Λιμένος Αλεξανδρούπολης Κωνσταντίνος Χατζημιχαήλ, σε ανάρτησή του, χαρακτήρισε την επίσκεψη ως ιδιαίτερα τιμητική.

«Ιδιαίτερη τιμή για τον Οργανισμό Λιμένος Αλεξανδρούπολης η επίσκεψη του Αρχηγού @ChiefHNDGS, του Πρέσβη Tsunis @USAmbassadorGR & αντιπροσωπίας του αμερικανικού οργανισμού εθνικής ασφάλειας Business Executives for National Security @BENS_org με επικεφαλής τον General Votel!», έγραψε στο twitter.

Η συνάντηση αναμενόταν με ενδιαφέρον, λόγω της λήξης της προθεσμίας για την κατάθεση των δεσμευτικών προσφορών για το ΟΛΑ, το οποίο θεωρείται «φιλέτο».

Δημοφιλέστερα


To Top