Αθλητισμός

Santorini Experience 2022: «Γιορτή» αθλητισμού, πολιτισμού και τουρισμού με μεγάλα ονόματα – Δείτε φωτογραφίες

Η σπουδαία διοργάνωση Santorini Experience, που υμνεί τον πολιτιστικό, αθλητικό και θαλάσσιο τουρισμό ενός εκ των κορυφαίων προορισμών στον κόσμο, επέστρεψε δυναμικά, έπειτα από δύο χρόνια πανδημίας.

Με φόντο τις μοναδικές αιγαιοπελαγίτικες εικόνες των Φηρών, της Οίας, του Ημεροβιγλίου, του Ακρωτηρίου και του Ηφαιστείου, οι νέες εντυπωσιακές διαδρομές στο τρέξιμο και η καθιερωμένη και μοναδική διαδρομή κολύμβησης ανοιχτής θαλάσσης συγκέντρωσαν στη Σαντορίνη ερασιτέχνες και επαγγελματίες κολυμβητές και δρομείς από 22 χώρες, όπως μεταξύ άλλων από ΗΠΑ, Βραζιλία, Ουρουγουάη, Νότια Αφρική, Νιγηρία, Τζαμάικα, Ινδία, Μεγάλη Βρετανία, Γερμανία, Γαλλία στις 23-25 Σεπτεμβρίου.

Με κάθε επισημότητα, παρουσία της υφυπουργού Τουρισμού, Σοφίας Ζαχαράκη, του δημάρχου Θήρας, Αντώνιου Σιγάλα και της αντιδημάρχου Θήρας και υπεύθυνης Πολιτισμού, Σοφίας Κίτσου, πραγματοποιήθηκε επίσκεψη στη Δαιδαλική Κόρη της Θήρας.


Zacharaki-Negris-Rouwendaal-Chiotis-Sigalas-Kitsou_Santorini_Experience_by_Mike_Tsolis

Το σπάνιο αριστούργημα της ελληνικής γλυπτικής του 7oυ αιώνα π.Χ., που ήρθε στο φως το 2000 από τον Θηραίο αρχαιολόγο Χαράλαμπο Σιγάλα, κατά τη διάρκεια σωστικής ανασκαφικής έρευνας στο νεκροταφείο της αρχαίας πόλης της Θήρας, στη νοτιοανατολική Σελλάδα, αποτελεί πλέον το κεντρικό έκθεμα του υπό ανακαίνιση Αρχαιολογικού Μουσείου Θήρας. Το παγκόσμιο κοινό έχει πλέον τη δυνατότητα να θαυμάσει την υπερφυσικού μεγέθους αρχαϊκή κόρη από λευκό ναξιώτικο μάρμαρο, ύψους 2,30μ. και βάρους 750 κιλών, 22 ολόκληρα χρόνια μετά την ανακάλυψή του, στο υπό ανακαίνιση Αρχαιολογικό Μουσείο Θήρας, στα Φηρά.

Ονόματα παγκόσμιας κλάσης στο Santorini Experience 2022


Nikopolidis-Iakovakis-Drisbioti_Santorini_Experience_by_Mike_Tsolis

Σπουδαίοι αθλητές μετέφεραν το μήνυμα πολιτισμού, που εκπέμπει η Δαιδαλική Κόρη της Θήρας, σε όλο τον κόσμο, μέσα από την παρουσία τους στο φετινό Santorini Experience.

Οι αθλητές που βρέθηκαν στη Σαντορίνη και τιμήθηκαν από τη διοργάνωση ήταν:

Η δύο φορές χρυσή πρωταθλήτρια Ευρώπης και Ολυμπιονίκης του βάδην Αντιγόνη Ντρισμπιώτη, που τίμησε τη χώρα μας και μας έκανε όλους περήφανους με τις επιτυχίες της στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα στίβου του Μονάχου.

Δημοφιλέστερα


To Top