Διεθνή

Βρετανός περιγράφει την κόλαση που έζησε στα χέρια Ρώσων βασανιστών – «Είμαι ο θάνατός σου»

Ένας Βρετανός που αιχμαλωτίστηκε από τους Ρώσους στην Ουκρανία περιγράφει σήμερα λεπτομερώς τον τρόμο που έζησε για πέντε μήνες. Οι απαγωγείς του μάλιστα τον ρώτησαν αν ο θάνατός του θα ήθελε να «γρήγορος» ή «όμορφος».

Στην πρώτη του συνέντευξη μετά την απελευθέρωσή του αυτή την εβδομάδα, ο 28χρονος Έιντεν Άσλιν μίλησε στην κυριακάτικη «Sun» και αποκάλυψε την κόλαση που έζησε στα χέρια των βασανιστών του. Όπως λέει τον μαχαίρωσαν, τον άφηναν νηστικό, τον ανάγκαζαν να ακούει σοβιετικά τραγούδια σε ένα μικροσκοπικό κελί το οποίο ήταν γεμάτο ψείρες και κατσαρίδες.

Η τρομακτική του δοκιμασία έλαβε όταν ο πρώην ιδιοκτήτης της Τσέλσι, Ρομάν Αμπράμοβιτς, μεσολάβησε και έγινε μια ανταλλαγή κρατουμένων.

Ο Έιντεν Άσλιν που επανενώθηκε χθες με τη μητέρα του και την Ουκρανή αρραβωνιαστικιά του, παραδέχτηκε με ανακούφιση: «Δεν πίστευα ποτέ ότι θα έβγαινα ζωντανός».


Aslin_Syntrofos

Ο Έιντεν με την αρραβωνιαστικιά του

Ο γεννημένος στο Notts είχε χτίσει μια νέα ζωή στην Ουκρανία το 2018 – όταν ερωτεύτηκε την Diane Okovyta και εντάχθηκε στους πεζοναύτες. Στη συνέχεια πολέμησε τους Ρώσους μετά την εισβολή τους τον Φεβρουάριο.

Το τάγμα του όμως στριμώχτηκε και ξέμεινε από τρόφιμα και πυρομαχικά κατά την αιματηρή πολιορκία της Μαριούπολης τον περασμένο Απρίλιο. Πριν παραδοθούν, ο Άιντεν τηλεφώνησε στη μητέρα του και την αγαπημένη του: «Ό,τι και να γίνει, θα σε ξαναδώ».


Aslin_Mum

Ο Έιντεν είχε υποσχεθεί στην μητέρα του ότι θα την ξαναδεί_126817783_angelaandaidenhugging

Δημοφιλέστερα


To Top