Τεχνολογία

Έχει σημασία το smartwatch μου να είναι ίδια μάρκα με το κινητό μου;

Αν είναι η πρώτη φορά που επιλέγεις smartwatch, ίσως δεν έχεις λάβει υπόψη σου το σημαντικότερο κριτήριο: είναι το «έξυπνο ρολόι» της επιλογής σου συμβατό με το κινητό σου; Παρά το γεγονός ότι τα εμπόδια στο pairing με κινητά διαφορετικής μάρκας (ακόμη και αν πρόκειται για iPhone) μειώνονται διαρκώς, μέχρι και σήμερα πολλές εταιρείες αναπτύσσουν smartwatch που λειτουργούν καλύτερα με ένα τηλέφωνο του ίδιου «οικοσυστήματος». Πώς θα είσαι σίγουρος, λοιπόν, ότι έκανες την ταιριαστή επιλογή;

Με ποια smartwatches συνδέονται τα iPhone;

Αν είσαι κάτοχος iPhone, τα νέα είναι σε γενικές γραμμές ευχάριστα. Οι εταιρείες που αναπτύσσουν smartwatch με λειτουργικό Android φροντίζουν ώστε να μπορείς να χρησιμοποιήσεις τις συσκευές τους – αν και συχνά ορισμένες εφαρμογές δεν λειτουργούν για χρήστες iOS. Εξαίρεση είναι η Samsung, που ναι μεν επιτρέπει το pairing, όμως κρατά ορισμένες εφαρμογές αυστηρά για κινητά που έχουν αναπτυχθεί από την ίδια.

Μπορώ να πάρω Apple Watch αν δεν έχω iPhone;

Υπάρχουν τρόποι να συνδέσεις Android κινητά με ορισμένα Apple Watches, ακολουθώντας διάφορες… παρακάμψεις. Όμως αφενός ακόμη και για αυτό θα πρέπει να έχεις στα χέρια σου ένα iPhone για τα πρώτα βήματα και αφετέρου δεν θα μπορείς να χρησιμοποιήσεις σχεδόν καμιά από τις εφαρμογές που το κάνουν αυτό που είναι. Επομένως, θεωρητικά μπορείς – αλλά δεν υπάρχει λόγος να το κάνεις.

Πώς θα καταλάβω αν το smartwatch που μου αρέσει είναι συμβατό με το smartphone μου;

Αν είσαι κάτοχος Android, ξεκίνα ελέγχοντας ότι το smartwatch που σε ενδιαφέρει υποστηρίζει την έκδοση Android του κινητού σου. Μπορείς να τη βρεις πηγαίνοντας στις «Ρυθμίσεις» και κάνοντας κλικ στην επιλογή «Το τηλέφωνό σας» ή «Πληροφορίες συσκευής». Εναλλακτικά, οι πληροφορία που ψάχνεις μπορεί να βρίσκεται κάτω από την ένδειξη «Πληροφορίες Λογισμικού». Ωστόσο κράτα στο νου σου ότι σε ορισμένα Samsung Galaxy Watch, αρκετές από τις πιο προηγμένες εφαρμογές απαιτούν pairing με πρόσφατα Samsung smartphones.

Σε περίπτωση που είσαι κάτοχος iPhone, θα πρέπει να ελέγξεις τη συμβατότητα τόσο βάση της έκδοσης iOS, όσο και βάσει του μοντέλου του κινητού σου. Πάντως, τα Apple Watches παραμένουν μακράν τα καταλληλότερα ταίρια για τη συσκευή σου.

Πού θα βρω τα καλύτερα smartwatch σε χαμηλή τιμή;

Όταν αναζητάς gadget τελευταίας τεχνολογίας επιδιώκοντας να παραμείνεις ταυτόχρονα και εντός budget, οι ηλεκτρονικές αγορές είναι πάντα η καλύτερη λύση. Εξαιρετικά χαμηλές τιμές και μεγάλη ποικιλία από smartwatch και smartphone τελευταίας τεχνολογίας εντοπίσαμε στο SHOPFLIX.gr, που μαθαίνουμε ότι εκτός των άλλων προετοιμάζει και ευχάριστες εκπλήξεις ενόψει Black Friday. Εκτός των άλλων, ξεχωρίσαμε την πλατφόρμα και για τις εγγυημένα έγκαιρες παραδόσεις της, κυριολεκτικά σε όλη την Ελλάδα, αλλά και για την υπηρεσία SHOPFLIX ΜΕ ΤΗ ΜΙΑ που σου επιτρέπει να παραλάβεις ταυτόχρονα προϊόντα από διαφορετικούς προμηθευτές, διευκολύνοντας ακόμη περισσότερο το shopping.

Ποια smartwatch αξίζει να προτιμήσω;

Οι επιλογές σου είναι ατέλειωτες, ακόμη και με τους περιορισμούς που αναφέραμε παραπάνω. Από την πλευρά μας, ξεχωρίσαμε πέντε κορυφαία smartwatch για την τιμή, τις δυνατότητές τους και, κυρίως, τον συνδυασμό των δύο.

Smartwatch Huawei Watch GT 2 Classic Edition 46mm Leather Brown Καφέ

Θα ταιριάξει γάντι με οποιοδήποτε smartwatch (με εξαίρεση την εφαρμογή της μουσικής που δε συμπαθεί τα iPhone). Εξίσου ταιριαστό θα αποδειχθεί και με τα outfits για το γραφείο, χάρη στον κομψό συνδυασμό του που θυμίζει κλασικό ρολόι.


smartwatch-huawei-watch-gt-2

Ταυτόχρονα, θα σου προσφέρει εντυπωσιακή ακρίβεια στις εφαρμογές θέσεως και μπορεί να χρησιμοποιηθεί εξίσου αποτελεσματικά σε δραστηριότητες όπως η ορειβασία, το τρέξιμο και η ποδηλασία. Θα μετρά επακριβώς τους καρδιακούς σου παλμούς μέρα και νύχτα, θα υπολογίζει σωστά επιστημονικές παραμέτρους όπως η VO2Max και θα ανιχνεύει σημαντικές ενδείξεις υγείας, είτε γυμνάζεσαι, είτε όχι.

Αγόρασέ το από 107,02€.

Smartwatch Xiaomi Redmi Watch 2 Lite 42mm Αδιάβροχο με Παλμογράφο Μαύρο

Ψάχνεις για κάτι κομψό, οικονομικό και συμβατό με τα πάντα; Το μικρό αλλά ισχυρό smartwatch της Xiaomi έχει όλες τις απαντήσεις, προσφέροντάς σου αμέτρητες δυνατότητες χωρίς να επιβαρύνει τον καρπό ή τον προϋπολογισμό σου.


xiaomi-redmi-watch-2-lite

Δημοφιλέστερα


To Top