Διεθνή

Ινδία: Τουλάχιστον 12 νεκροί και πάνω από 30 τραυματίες σε πυρκαγιά σε λεωφορείο

Τραγωδία με 12 νεκρούς και πάνω από 30 τραυματίες, εκ των οποίων οι δύο σε κρίσιμη κατάσταση, εκτυλίχθηκε στην πόλη Νάσικ, στην πολιτεία Μαχαράστρα της δυτικής Ινδίας, λόγω πυρκαγιάς που ξέσπασε σε λεωφορείο, σύμφωνα με δηλώσεις αξιωματικού της αστυνομίας στο Reuters.

Οι τραυματίες νοσηλεύονται σε τοπικό νοσοκομείο. Ήδη, έχει ξεκινήσει έρευνα για τα αίτια του δυστυχήματος, δήλωσε άλλος αξιωματικός της αστυνομίας του Νάσικ, που βρίσκεται περίπου 190 χιλιόμετρα βόρεια του Μουμπάι.

Η φωτιά οφειλόταν σε σύγκρουση με βυτιοφόρο καυσίμων, σύμφωνα με πληροφορίες τοπικών μέσων ενημέρωσης. Σε βίντεο που αναρτήθηκαν σε μέσα κοινωνικής δικτύωσης φαίνεται το λεωφορείο τυλιγμένο στις φλόγες.


11 killed, 37 injured after bus catches fire at Nasik in Maharashtra

Αποζημιώσεις ανακοίνωσε ο Μόντι

«Η σκέψη μου είναι σε αυτούς που έχασαν τους αγαπημένους τους σε αυτή την τραγωδία», ανέφερε μέσω Twitter ο πρωθυπουργός Ναρέντρα Μόντι, προσθέτοντας ότι οι οικογένειες των νεκρών θα λάβουν η καθεμία 200.000 ρουπίες (2.400 δολάρια) ενώ οι τραυματίες θα λάβουν 50.000 ρουπίες έκαστος.

«Εύχομαι οι τραυματίες να αναρρώσουν το συντομότερο δυνατόν. Η τοπική κυβέρνηση προσφέρει κάθε δυνατή βοήθεια στους πληγέντες», ανέφερε ο Μόντι.

Ο επικεφαλής της τοπικής κυβέρνησης της Μαχαράστρα ανακοίνωσε χωριστή οικονομική στήριξη ύψους 500.000 ρουπιών για τις οικογένειες των νεκρών και διαβεβαίωσε ότι το κρατίδιο θα καλύψει το κόστος νοσηλείας των τραυματιών.

Δημοφιλέστερα

To Top