Ελλάδα

Λάρισα: «Γης μαδιάμ» ο χώρος της κατάληψης «Ντουγρού» – Νέες φωτογραφίες

Νέες φωτογραφίες-ντοκουμέντα κυκλοφορούν από την αστυνομική επιχείρηση για την εκκένωση της κατάληψης «Ντουγρού» στην Λάρισα. Όπως φαίνεται και στις εικόνες, ο χώρος της κατάληψης μοιάζει χαοτικός με βαμμένους τοίχους, πεταμένα αντικείμενα και συνθήματα αναρχικών σε κάθε γωνιά.

Από καλώδια, ρόδες μέχρι φακέλους και ηχεία, όλα προδίδουν ένα πολυετές καθεστώς κατάληψης.

Σημειώνεται ότι περίπου στις 9 το πρωί, με οκτώ προσαγωγές νεαρών, ολοκληρώθηκε η αστυνομική επιχείρηση στο κτίριο επί της οδού Τζαβέλα, όπου επί χρόνια βρισκόταν η κατάληψη «Ντουγρού»…


5719535


5719536


5719537


5719500

Όλα ξεκίνησαν λίγο πριν από τις 07:00 όταν στο σημείο έφτασαν ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις, ενώ στη συνέχεια στον τόπο αφίχθησαν και πυροσβέστες ώστε να ανοίξουν την πόρτα του κτιρίου η οποία ήταν κλειδωμένη.

Μόλις οι νεαροί που βρίσκονταν μέσα κατάλαβαν όσα εξελίσσονταν εκτός κτιρίου ξεκίνησαν να πετούν αντικείμενα – έπιπλα, μπουκάλια κ.α. – ενώ σχηματίστηκε αστυνομικός κλοιός στην πόρτα του κτιρίου μέχρι τελικώς αυτή να ανοίξει.

Στη συνέχεια η «μάχη» συνεχίστηκε… Οι νεαροί πετούσαν αντικείμενα, ενώ ανέβαιναν τους ορόφους με τους αστυνομικούς να ακολουθούν.

Ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη έγραψε: «Η ΕΛ.ΑΣ σήμερα το πρωί απελευθέρωσε στη Λάρισα άλλο ένα δημόσιο κτήριο που επί 7 χρόνια τελούσε υπό κατάληψη. Πρόκειται για τον χώρο του δημοτικού γηροκομείου του Δήμου Λάρισας. Άβατα και ανομία δεν μπορούν να έχουν σχέση με την δημοκρατία μας. Συνεχίζουμε αποτελεσματικά!».

Δημοφιλέστερα

To Top