Τεχνολογία

Ποιο laptop να διαλέξεις για τη σχολή, τη δουλειά και το gaming

Είτε πηγαίνεις σχολείο, είτε είσαι φοιτητής, είτε εργάζεσαι ήρθε η ώρα να αγοράσεις το κατάλληλο laptop για εσένα με τα σωστά κριτήρια και ανάλογα φυσικά με τις ανάγκες σου.

Θες ένα laptop μόνο για να γράφεις τις εργασίες σου, να στέλνεις email ή ένα laptop… υψηλών επιδόσεων για ατέλειωτες ώρες gaming.

Όποιος και αν είναι ο λόγος θα πρέπει θα λάβεις υπόψη σου ορισμένα βασικά χαρακτηριστικά που πρέπει να έχει για να «πιάσει τόπο» η αγορά σου.

Βασικό χαρακτηριστικό ενός laptop είναι το μέγεθος και το βάρος του. Αν η φορητότητα παίζει μεγάλο ρόλο για εσένα, επέλεξε ένα μοντέλο με χαμηλό βάρος και μικρό όγκο.

Αν το μέγεθος δεν είναι ιδιαίτερα σημαντικό για εσένα και απλά θέλεις ένα desktop replacement χωρίς την ανάγκη διαρκούς μετακίνησης, δώσε περισσότερη σημασία σε άλλα χαρακτηριστικά και όχι στο μέγεθος.

Η απόδοση της μπαταρίας και η αυτονομία θα πρέπει να σε απασχολούν αν η αγορά laptop γίνεται με βασικό κριτήριο την φορητότητα. Δεν παίζει ρόλο μόνο η χωρητικότητα της μπαταρίας σε mAh αλλά και η κατανάλωση ρεύματος του επεξεργαστή, της κάρτας γραφικών, του σκληρού δίσκου και της οθόνης.

Και το βασικότερο όλων και πιο σημαντικό; Ο επεξεργαστής του. Οι δύο μεγαλύτερες εταιρίες κατασκευής επεξεργαστών, Intel και AMD, παράγουν διαφορετικές σειρές mobile επεξεργαστών, ανάλογα με τη χρήση του laptop. Για παράδειγμα, οι επεξεργαστές Intel με την κατάληξη “U”, είναι Ultra-low power μοντέλα με ιδιαίτερα χαμηλή κατανάλωση ρεύματος, ενώ αυτοί με την κατάληξη “H” ενσωματώνουν κάρτες γραφικών υψηλής απόδοσης.

Όπου και να καταλήξεις, πάντως, θα βρεις ακριβώς αυτό που ψάχνεις στο SHOPFLIX.gr, όπου αυτές τις μέρες κορυφαία gaming laptops διατίθενται σε προσφορά. Και με ένα κλικ θα έρθουν άμεσα στην πόρτα σου σε όποιο σημείο της Ελλάδας και να βρίσκεσαι.

Εμείς για να σε βοηθήσουμε, προτείνουμε μια σειρά από laptop που σίγουρα θα καλύψουν τις ανάγκες σου.

Laptop Toshiba Dynabook Satellite Pro C40-G-109 14″ HD Celeron 5205U/4GB/128GB SSD/Win10 Pro

O συγκεκριμένος φορητός υπολογιστής 14″ προσφέρει όλα τα εργαλεία που χρειάζεσαι για μια παραγωγική μέρα εργασίας ή μελέτης.

Ο ισχυρός επεξεργαστής Intel Celeron, η γρήγορη μνήμη DDR4 RAM 4 GB και οι επιλογές αποθήκευσης SSD χωρίς καθυστερήσεις σημαίνουν ότι είναι εξοπλισμένο για να υπερβαίνει τις απαιτήσεις σου.

Δημοφιλέστερα


To Top