Οικονομία

Πώς θα είναι τα πρώτα 1.500 σπίτια και οι 5+1 γειτονιές στο Ελληνικό (pics)

Πέντε+1 οικιστικές ενότητες, με κοντά στις 1.500 «έξυπνες» κατοικίες, με τιμή από 5.000 έως 25.000 ευρώ ανά τετραγωνικό μέτρο, κάποιες εκ των οποίων -οι πιο προνομιούχες- πάνω στην παραλία ή με θέα θάλασσα, άλλες με θέα το πάρκο και άλλες, οι «επώνυμες», με την υπογραφή ξένων ξενοδοχειακών brands.

Αυτό είναι το πλάνο της Lamda Development σε ό,τι έχει να κάνει με τις κατοικίες εντός της έκτασης του πρώην αεροδρομίου του Ελληνικού για την α’ φάση της πρώτης πενταετίας του έργου με ορίζοντα ολοκλήρωσης το 2026, η οποία θα κρίνει εν πολλοίς και την επιτυχία του όλου εγχειρήματος.

«Στο σχέδιο ανάπτυξης έχουμε συνολικά 2,7 εκατομμύρια τετραγωνικά μέτρα δόμησης, με την πρώτη πενταετία να έχει 800 χιλιάδες τ.μ., περιλαμβάνοντας και πολύ μεγάλα projects που θα φέρουν μεγάλη επισκεψιμότητα αλλά και τουρίστες (σ.σ. όπως τα εμπορικά Vouliagmenis Mall και Marina Galleria, τη μαρίνα, τα γραφεία, το Ολοκληρωμένο Τουριστικό Συγκρότημα με Καζίνο-IRC κ.ά.). Ετσι, υλοποιείται στην πρώτη πενταετία ένα 30% σε τ.μ. που όμως αφορά το 75% της επιτυχίας του έργου», δηλώνει τώρα ο κ. Οδυσσέας Αθανασίου, διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας, που τρέχει εξ αρχής το φιλόδοξο project στο παραλιακό μέτωπο της Αθήνας.

«Τώρα είναι η φάση που μας έχει πιάσει… μονομανία με την εκτέλεση των έργων στο Ελληνικό, θέλουμε να πάμε όσο το δυνατόν πιο γρήγορα, είμαστε αδειοδοτημένοι κι έχουμε επαρκή κεφάλαια – θα έλεγα μάλιστα ότι είμαστε υπερ-χρηματοδοτημένοι λόγω και των καλών προπωλήσεων των κατοικιών».

Οι γειτονιές σε παραλία και πάρκο

Και πράγματι, οι πωλήσεις στις τρεις πρώτες οικιστικές περιοχές που έχουν βγει μέχρι σήμερα στην αγορά, τον Πύργο Κατοικιών «Riviera Tower» των 200 μέτρων στο παράκτιο κομμάτι της έκτασης κοντά στη μαρίνα με 169 διαμερίσματα, τις 28 βίλες στην παραλία και τα συγκροτήματα των 115 χαμηλών διαμερισμάτων ακριβώς από πίσω, επίσης σε πολύ κοντινή απόσταση από την παραλία, έχουν κινηθεί «ακόμη και πέρα από τις δικές μας προσδοκίες», σύμφωνα με τον κ. Αθανασίου, έχοντας ολοκληρωθεί σχεδόν στο 100%.

Βίλα σε σχέδια του γραφείου Tombazis
Από τα τρία αυτά projects στο παράκτιο μέτωπο, που είναι και τα ακριβότερα, τα συνολικά έσοδα εκτιμώνται σε βάθος χρόνου στο 1,1-1,2 δισ. ευρώ, εκ των οποίων ποσό ύψους 200 εκατ. ευρώ προϋπολογίζεται για τη φετινή χρονιά με τις υπογραφές των συμβολαίων από τον Οκτώβριο και μετά.

Μέσα στο πρώτο τρίμηνο του επόμενου έτους βγαίνουν στην αγορά και δύο ακόμη οικιστικές γειτονιές, η «γειτονιά Αλίμου» στα σύνορα με τον Δήμο Αλίμου με περίπου 500 διαμερίσματα σε πολυκατοικίες των 4-5 ορόφων και η «γειτονιά της Πρώην Ολυμπιακής Αεροπορίας» με τα ψηλά κτίρια, 15 ορόφων και 50 μέτρων, κοντά στο σημείο της υπογειοποίησης της λεωφόρου Ποσειδώνος με θέα το πάρκο, που θα απευθύνονται στο ευρύτερο κοινό, Ελληνες και ξένους αγοραστές, που αναζητεί ένα νεόδμητο σπίτι στα νότια προάστια.

Η έκτη οικιστική ενότητα αφορά τα «επώνυμα» σπίτια (branded residences) γνωστών ξενοδοχειακών brands, μια σχετικά νέα κατηγορία κατοικιών στη χώρα μας, που πρωτο-λανσαρίστηκε πριν από λίγα χρόνια στην Costa Navarino από την ΤΕΜΕΣ του ομίλου Κωνσταντακόπουλου. Με την ΤΕΜΕΣ η Lamda Development έχει υπογράψει τη συμφωνία ύψους 300 εκατ. ευρώ για δύο «επώνυμα» ξενοδοχειακά συγκροτήματα με κατοικίες, που θα φέρουν την υπογραφή ξένης αλυσίδας.

Σύμφωνα μάλιστα με τη διοίκηση της Lamda, «η ανακοίνωση της ξένης αλυσίδας για το πρώτο έργο θα γίνει μέχρι τέλος Νοεμβρίου και η δεύτερη εντός του α’ τριμήνου του 2023. Επίσης τον Νοέμβριο θα γίνει και η ανακοίνωση για τον αρχιτέκτονα για το πρώτο τουριστικό project», σύμφωνα με τον κ. Αθανασίου.

Δημοφιλέστερα


To Top