Ελλάδα

Κιβωτός: Απειλές δέχεται ο 19χρονος που κατήγγειλε τον π. Αντώνιο -Ειδικοί αστυνομικοί «χτενίζουν» το λογιστήριο

Μία ομάδα από 8 εξειδικευμένους αστυνομικούς του οικονομικού εγκλήματος, έχει αναλάβει να ψάξει τα πάντα γύρω από το κεντρικό λογιστήριο της Κιβωτού του Κόσμου.

Σύμφωνα με τον ΑΝΤ1, η ομάδα των 8 «ράμπο» του οικονομικού εγκλήματος, κάνουν «φύλλο και φτερό» την οργάνωση, ώστε να διαπιστωθεί αν έχουν γίνει οικονομικές παρατυπίες.

Ήδη, σύμφωνα με το ρεπορτάζ, έχουν στη κατοχή τους χιλιάδες σελίδες αρχείων, κυρίως από το κεντρικό λογιστήριο της οργάνωσης στον Κολωνό, αλλά ερευνούν όλες τις δομές της Κιβωτού στη χώρα .Ήδη μάλιστα, έχουν αποσταλεί αιτήματα προς τις τράπεζες και την Αρχή Διασφάλισης του Απορρήτου των Επικοινωνιών. Το πόρισμα της οικονομικής αστυνομίας εκτιμάται ότι θα κατατεθεί στην εισαγγελία μετά τις γιορτές, ενώ ξεχωριστή έρευνα διεξάγεται από την αρχή για το ξέπλυμα μαύρου χρήματος.

Ξεκινά αξιολόγηση του προσωπικού
Οπως αναφέρει το κανάλι, το νέο διοικητικό συμβούλιο του οργανισμού, θέλοντας να προστατέψει με κάθε τρόπο τα παιδιά στις δομές, ξεκινά άμεσα την αξιολόγηση του προσωπικού.


Συνολικά στις δομές της Κιβωτού σε όλη τη χώρα υπάρχουν 153 εργαζόμενοι και 493 εθελοντές και θα εξεταστούν τα πάντα, προκειμένου να νιώσουν τα παιδιά περισσότερο ασφαλή.

Θεοδωρικάκος: «Αν υπάρχουν εγκληματικές δράσεις θα τιμωρηθούν αυστηρά»
Εν τω μεταξύ, όσο συνεχίζονται οι έρευνες, ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Τάκης Θεοδωρικάκος, τόνισε στο κανάλι πως μετά το τέλος των ερευνών, αν προκύψουν παρατυπίες και «εγκληματικές δράσεις» τότε οι υπεύθυνοι «θα τιμωρηθούν με τον πλέον αυστηρό τρόπο».

«Η οικονομική αστυνομία θα συγκεντρώσει τα πάντα, θα οργανώσει το πόρισμά της, θα το καταθέσει τις δικαστικές αρχές και να μην έχετε καμία αμφιβολία ότι εφόσον υπάρχουν εγκληματικές δράσεις θα τιμωρηθούν με τον πλέον αυστηρό τρόπο», δήλωσε χαρακτηριστικά.

Μητσοτάκης: «Τα παιδιά στη Κιβωτό θα είναι ασφαλή»
Για την υπόθεση τοποθετήθηκε και ο Κυριάκος Μητσοτάκης. Μιλώντας στην εκπομπή της Ναταλίας Γερμανού, τόνισε πως η ασφάλεια των παιδιών παραμένει πρώτο μέλημα για όλους.

«Πρώτο μέλημα είναι τα παιδιά να είναι ασφαλή και είναι ασφαλή τα παιδιά» διαβεβαίωσε ο πρωθυπουργός.

Επεσήμανε ότι το καλύτερο για τα παιδιά είναι να φεύγουν από τις δομές και να πηγαίνουν σε κάποια οικογένεια είτε με υιοθεσία είτε με αναδοχή και προς αυτή την κατεύθυνση κινείται η κυβέρνηση. «Και πρέπει να πω ότι αυτή ήταν πολιτική και της προηγούμενης κυβέρνησης», πρόσθεσε. Τόνισε επίσης ότι έχει απόλυτη εμπιστοσύνη στο νέο ΔΣ της Κιβωτού.

Απειλές για τη ζωή του δέχεται ο 19χρονος που κατήγγειλε σεξουαλική κακοποίηση
Την ίδια ώρα, ο 19χρονος πρώην τρόφιμος της Κιβωτού του Κόσμου, που κατήγγειλε τον πατέρα Αντώνιο για σεξουαλική κακοποίηση, φέρεται να δέχεται απειλές για τη ζωή του.

Σύμφωνα με την Realnews, ο 19χρονος δέχτηκε ένα μήνυμα, με το οποίο άγνωστος τον απειλεί, λέγοντας πως αν δεν πάρει πίσω τα όσα ισχυρίστηκε για τον πατέρα Αντώνιο, θα βάλει «άτομα να σου κάνουν κακό. Θα σε σκοτώσω».

Ο 19χρονος φέρεται να έχει κακοποιηθεί από τον πατέρα Αντώνιο, κάτι που επιβεβαίωσε μία άλλη 18χρονη πρώην τρόφιμος, η οποία ισχυρίστηκε ότι είχε δει «υψηλόβαθμο στέλεχος» να «βάζει το χέρι του μέσα από το μαγιό του».

«Γεια. Είσαι καλά; Το λοιπόν ή θα τα πάρεις Ολαααααα πίσω η αλλιώς θα βάλω άτομα να σου κάνουμε κακό και έχω Πάρα πολλά άτομα να ξέρεις. Γνωρίζω το που μένεις από κάποιον άλλον αλλά έτσι και δεν μαζέψεις όλες τις μα@@@@ που έχεις κάνει και εσύ και όλοι οι υπόλοιποι… σου να ξέρεις δεν θα ζεις. Αυτό σου λέω μόνο. Θα σε σκοτώσω.»

Πατέρας Αντώνιος: «Ολα είναι ψέμματα»
Εν τω μεταξύ, ο πατέρας Αντώνιος προσπαθώντας να υπερασπιστεί τον εαυτό του, επανέλαβε για άλλη μία φορά πως όσα καταγγέλλουν εις βάρος του, είναι αναληθή.


«Ολα είναι ψέμματα, δεν έχω κάνει κάτι» είπε στο περιβάλλον του, ενώ έκανε λόγο για μία «κακή κατασκευή σεναρίων».

Ο ίδιος λίγα 24ωρα πριν, ανέφερε πως σύντομα θα προβεί σε αποκαλύψεις και «εκπλήξεις» γύρω από την υπόθεση, ενώ από τον περίγυρό του διαρρέει πως ο ίδιος θεωρεί ότι «ο χρόνος θα δείξει και ο κόσμος θα καταλάβει. Θα δουν όλοι ότι δεν υπάρχει τίποτα».

Comments

Δημοφιλέστερα

To Top