Διεθνή

Ανατροπή στην υπόθεση του 12χρονου Άρτσι – Δεν πέθανε λόγω συμμετοχής σε διαδικτυακή πρόκληση

Ανατροπή-θρίλερ αποκαλύπτεται στην υπόθεση Άρτσι Μπάτερσμπι που κατέληξε τον περασμένο Αύγουστο στο Έσσεξ ενώ βρισκόταν σε κώμα από τις 7 Απριλίου.  Σύμφωνα με δικαστικό πόρισμα, δεν υπάρχουν σαφείς ενδείξεις που να δείχνουν ότι συμμετείχε σε «διαδικτυακή πρόκληση» στην κοινωνική πλατφόρμα TikTok, προτού πεθάνει. 

Συγκεκριμένα, το νέο συμπέρασμα εξάγεται ύστερα από έρευνες στο κινητό του 12χρονου

Υπενθυμίζεται ότι ο μαθητής είχε βρεθεί αναίσθητος με ένα πανί τυλιγμένο στο κεφάλι του, στο σπίτι του, τον Απρίλιο, και πέντε μήνες αργότερα αποσυνδέθηκε από τη μηχανική υποστήριξη ύστερα κι από νομική διαμάχη ανάμεσα σε γονείς και γιατρούς. 


archi2


archi3

Η μητέρα του, Χόλις Ντανς, είχε πει τότε ότι ο γιος της ενδεχομένως να συμμετείχε σε μια διαδικτυακή πρόκληση.

Ο Άρτσι, παρά το γεγονός ότι ήταν μόνο 12 ετών, χρησιμοποιούσε το TikTok.

Ωστόσο, η έρευνα από τις δικαστικές αρχές του Έσσεξ έδειξε ότι δεν βρέθηκαν φωτογραφίες ή βίντεο που να είχε κατεβάσει ο μικρός και κατ’επέκταση δεν μπορεί να φανεί ότι συμμετείχε σε επικίνδυνο παιχνίδι. 


arci1

Τα στοιχεία, έτσι, για συμμετοχή σε οποιοδήποτε διαδικτυακό παιχνίδι, έπειτα από εκτεταμένη έρευνα στο κινητό του μικρού, δεν μπορούν να οδηγήσουν στο συμπέρασμα ότι βρέθηκε αναίσθητος  λόγω συμμετοχής σε «παιχνίδι» μιας συγκεκριμένης πλατφόρμας. 

Η αστυνομία είχε διατάξει άρση απορρήτου για να ερευνηθεί το κινητό του παιδιού και τότε στις αναζητήσεις βρέθηκαν μουσικά βίντεο και θέματα που να σχετίζονται με το μποξ

Δημοφιλέστερα

To Top