Οικονομία

Ελληνικό: Πρόσκληση σε εργολάβους για το εμπορικό κέντρο της Βουλιαγμένης, ύψους 350 εκατ.

Σε φάση εκκίνησης μπαίνουν οι διαδικασίες για την ανάπτυξη του μεγαλύτερου εμπορικού κέντρου της χώρας στην περιοχή του Ελληνικού, το οποίο θα αναπτυχθεί σε επιφάνεια 130.000 τ.μ και θα εμπλουτίσει το ήδη μεγάλο χαρτοφυλάκιο σε malls της Lamda Development.

Ο νέος εμπορικός πυλώνας του Ελληνικού που θα αναπτυχθεί από την πλευρά της Βουλιαγμένης, θα ακολουθήσει το ίδιο μοντέλο που ενστερνίστηκε ο φορέας υλοποίησης του έργου και στην περίπτωση του ουρανοξύστη Riviera Tower. Θα επιλέξει δηλαδή πρώτα την κοινοπραξία που θα αναλάβει τις προκαταρκτικές εργασίες και θα παρέχει συμβουλευτικές υπηρεσίες προς την Lamda Development με στόχο μέσα στο 2023 να αναδειχτεί ο ανάδοχος των έργων.

Στο πλαίσιο αυτό η Lamda έχει ξεκινήσει ήδη τις παρουσιάσεις στις τεχνικές εταιρείες που έχει προσκαλέσει με στόχο να ολοκληρωθούν εντός του μήνα και στη συνέχεια να υποβληθούν προσφορές κάτι που αναμένεται να γίνει πριν τα τέλη του έτους.

Το έργο συνολικού προϋπολογισμού 350 εκατ. ευρώ είναι το πρώτο mega mall της Lamda Development και από τις πρώτες αναπτύξεις της μεγαλύτερης ανάπλασης που έχει γίνει ποτέ στην χώρα μας. Στο σχεδιασμό είναι ένα ακόμη μικρότερο mall στην Μαρίνα Αγίου Κοσμά. Και τα δύο προγραμματίζεται να λειτουργήσουν το 2026.

Διαβάστε αναλυτικά στο newmoney.gr

Δημοφιλέστερα

To Top