Διεθνή

Ενδιάμεσες εκλογές στις ΗΠΑ: Ο Κρις Παππάς κέρδισε την έδρα στο Νιου Χάμσαϊρ

Νικητής στην 1η Περιφέρεια του Νιου Χάμσαϊρ αναδείχθηκε ο ομογενής βουλευτής Κρις Πάππας.

Ο Δημοκρατικός βουλευτής επικράτησε της Ρεπουμπλικανής αντιπάλου του, Καρολάιν Λεβίτ, κερδίζοντας την έδρα στο Νιου Χάμσαϊρ .

Ο Κρις Παππάς, το πρώτο ανοιχτά γκέι μέλος του Κογκρέσου από το Νιου Χάμσαϊρ, εκπροσωπεί αυτήν την περιφέρεια από το 2019. Η αντίπαλος του Πάππα, η 25χρονη Λεβίτ, είναι πρώην βοηθός γραμματέα Τύπου για την κυβέρνηση Τραμπ και πρώην διευθύντρια επικοινωνίας για την πρόεδρο του Ρεπουμπλικανικού Συνεδρίου της Βουλής, Ελίζ Στέφανικ.

Ποιος είναι ο Κρις Πάππας

Γεννήθηκε το καλοκαίρι του 1980 στο Μάντσεστερ, τη μεγαλύτερη πόλη της πολιτείας του Νιου Χάμσαϊρ, στα βορειοανατολικά των ΗΠΑ, όπου και μεγάλωσε. Σπούδασε στο Χάρβαρντ και αφού αποφοίτησε, το 2002, επέστρεψε στο Μάντσεστερ για να συμβάλει στη διαχείριση της οικογενειακής επιχείρησης. Η οποία επιχείρηση είναι ασφαλώς ένα εστιατόριο. Και όχι οποιοδήποτε εστιατόριο: οι Πάππας είναι ιδρυτές και ιδιοκτήτες του θρυλικού «Puritan Backroom» –αγαπημένο στέκι των υποψηφίων προέδρων όταν επισκέπτονται την πολιτεία.

Τον περισσότερο καιρό του, πριν ασχοληθεί με την προεκλογική εκστρατεία του, ο Πάππας βρίσκεται στο εστιατόριο ως συνιδιοκτήτης, επιβλέποντας την καθημερινή λειτουργία του και συγχρονίζοντας 230 υπαλλήλους. Τοπικά ΜΜΕ έχουν περιγράψει έναν Πάππας που συχνά εργάζεται μέσα στην κουζίνα, φτιάχνοντας σαλάτες, κόβοντας τυρί –φέτα φυσικά!– ή καθαρίζοντας τραπέζια και υποδεχόμενος τους πελάτες. Τον Απρίλιο του 2017, όπως είχε γράψει σχετικά ο «Εθνικός Κήρυξ», ο κ. Πάππας και η οικογένειά του υποδέχθηκαν πολιτικούς, φίλους και πελάτες από όλη την επικράτεια του Νιου Χαμσάιρ για τη γιορτή της εκατοστής επετείου του «Puritan». Το εστιατόριο ιδρύθηκε από τον προπάππου του κ. Χρήστου Πάππα το έτος 1917. Μερικά από τα θέματα στα οποία δίνει βαρύτητα είναι τα ναρκωτικά, η ποιότητα ζωής και η δυνατότητα απόκτησης ιατροφαρμακευτικής ασφάλισης για όλους τους πολίτες του Νιου Χαμσάιρ.

Δημοφιλέστερα

To Top