Διεθνή

Ενδιάμεσες εκλογές στις ΗΠΑ: Ο Μπάιντεν θα απευθύνει διάγγελμα στους Αμερικανούς

Διάγγελμα στον αμερικανικό λαό θα απευθύνει ο Τζο Μπάιντεν, μία ημέρα μετά τις σημαντικές νίκες των Δημοκρατικών κι ενώ ο έλεγχος της Γερουσίας δεν έχει ακόμη κριθεί.

Ο Μπάιντεν, ανακοίνωσε εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου, θα μιλήσει σήμερα για τα αποτελέσματα, που ενδέχεται ότι θα χρειαστούν ημέρες για να οριστικοποιηθούν.

Την περασμένη εβδομάδα, ο ένοικος του Λευκού Οίκου είχε απευθύνει έκκληση στους πολίτες να είναι υπομονετικοί στην καταμέτρηση και να αποφύγουν να εμπλακούν σε θεωρίες συνωμοσίας. Το ίδιο αναμένεται ότι θα επαναλάβει και σήμερα.

Ο Μπάιντεν παρακολουθούσε τα αποτελέσματα μέχρι τις πρώτες πρωινές ώρες της Τετάρτης και συνεχάρη πάνω από 30 υποψηφίους των Δημοκρατικών. Μιλώντας σε αξιωματούχους του Δημοκρατικού Κόμματος είχε δηλώσει αισιόδοξος για τα αποτελέσματα.

Ωστόσο, το αποτέλεσμα των εκλογών είχε προκαλέσει ανησυχία στους αξιωματούχους του Λευκού Οίκου που έκαναν σχέδια σε περίπτωση που οι Ρεπουμπλικανοί πάρουν τον έλεγχο όλο του Κογκρέσου. Ο Τζο Μπάιντεν είχε αναγνωρίσει ότι ένα τέτοιο σενάριο θα έκανε τη ζωή του πιο δύσκολη.

Δημοφιλέστερα

To Top