Διεθνή

Γαλλία: Κατέρρευσαν δυο κτίρια κατοικιών στη Λιλ – Φόβοι για έναν εγκλωβισμένο

Δυο κτίρια κατοικιών κατέρρευσαν νωρίτερα το Σάββατο στη γαλλική πόλη Λιλ με τους διασώστες να προσπαθούν να εντοπίσουν έναν γιατρό, που θεωρούν πως έχει εγκλωβιστεί κάτω από τα συντρίμμια.

«Είμαστε σχεδόν βέβαιοι ότι το άτομο αυτό βρίσκεται στα συντρίμμια», δήλωσε ο αντισυνταγματάρχης της πυροσβεστικής υπηρεσίας της Λιλ, Stephane Beauventre, σε μήνυμα που μεταδόθηκε από το κέντρο επιχειρήσεων έκτακτης ανάγκης CODIS.


Deux immeubles s'écroulent en plein centre-ville de Lille

«Το τηλέφωνό του δεν απαντάει, το αυτοκίνητό του είναι στο πάρκινγκ… και δεν έχει αναλάβει την υπηρεσία του», πρόσθεσε.

Αρχικά οι καταρρεύσεις των κτιρίων στην πόλη της βόρειας Γαλλίας, δεν φαινόταν να έχουν προκαλέσει θύματα. Τα σπίτια εκκενώθηκαν κατά τη διάρκεια της νύχτας για προληπτικούς λόγους, αφού ένας κάτοικος προειδοποίησε ότι ένας από τους τοίχους είχε «στραβώσει», ανέφερε η αστυνομία.


France : deux immeubles s'effondrent en plein centre de Lille • FRANCE 24

Οι αξιωματούχοι επισκέφθηκαν γειτονικά σπίτια το Σάββατο για να ελέγξουν για ρωγμές ή διαρροές αερίου μετά την κατάρρευση.

«Ακούσαμε έναν θόρυβο για λίγα δευτερόλεπτα, πολύ σιγά στην αρχή. Νομίζαμε ότι ήταν η σκαλωσιά που έπεφτε», δήλωσε στο AFP ο Ludovic Ficher, 30 ετών, ο οποίος εργάζεται σε παρακείμενο κτίριο.

«Όταν συνειδητοποιήσαμε ότι ολόκληρο το κτίριο κατέρρεε, τρέξαμε όλοι έξω», πρόσθεσε. «Φοβήθηκα μέχρι θανάτου».

Δημοφιλέστερα

To Top