Διεθνή

Γκάρι Ρόμπερτς: Πέθανε ο κιθαρίστας των «Boomtown Rats»

Ο κιθαρίστας και ιδρυτικό μέλος των Boomtown Rats, Γκάρι Ρόμπερτς, πέθανε σε ηλικία 72 ετών, σύμφωνα με  ανακοίνωση του  ιρλανδικού ροκ γκρουπ.

Ο Ρόμπερτς ήταν ιδρυτικό μέλος του συγκροτήματος, το οποίο σχηματίστηκε στο Δουβλίνο το 1975 – με επικεφαλής τον τραγουδιστή Bob Geldof.

«Με πολύ βαριά καρδιά τα μέλη των Boomtown Rats ανακοινώνουν τον θάνατο του Γκάρι Ρόμπερτς σήμερα το πρωί», ανέφερε το γκρουπ σε μια δήλωση, περιγράφοντάς τον ως «σπουδαίο κιθαρίστα».

It is with very great grief that the members of The Boomtown Rats announce the death this morning of Garry Roberts, our…

Posted by The Boomtown Rats on Wednesday, November 9, 2022

«Τα υπόλοιπα μέλη του συγκροτήματος, ο Πιτ, ο Μπομπ και ο Σάιμον, ο Ντάρεν και ο Αλ εκφράζουν τη συμπάθειά τους στην οικογένεια και τους φίλους του», ανέφερε μεταξύ άλλων το συγκρότημα στην ανακοίνωσή του.

Οι Boomtown Rats ήταν ένα ιρλανδικό ροκ συγκρότημα που δημιουργήθηκε στο Δουβλίνο το 1975. Μεταξύ 1977 και 1985, είχαν μια σειρά από ιρλανδικές και βρετανικές επιτυχίες, όπως τα “Like Clockwork”, “Rat Trap” και “I Don’t Like Mondays”.

Μετά τη διάλυση του γκρουπ το 1986, ο Ρόμπερτς συνέχισε να εργάζεται ως ηχολήπτης σε Ηνωμένο Βασίλειο και ΗΠΑ.

Το 2013, τέσσερις από τους Boomtown Rats επέστρεψαν και ανακοίνωσαν μια περιοδεία στο Ηνωμένο Βασίλειο και την Ιρλανδία.

Το γκρουπ κυκλοφόρησε νέα τραγούδια τον Απρίλιο του 2017 και ξανά τον Μάρτιο του 2020.

Δημοφιλέστερα

To Top