Οικονομία

Ηλεκτρική ενέργεια: Το κρύο ανεβάζει τις τιμές και τα φορτία LNG

Την… ανηφόρα ξανατραβούν οι τιμές ηλεκτρικής ενέργειας καθώς οι τελευταίες μέρες του Νοεμβρίου, συνοδεύονται με πτώση της θερμοκρασίας και αυξημένη ζήτηση σε θέρμανση. Για σήμερα οι τιμές σκαρφαλώνουν ακόμη πιο ψηλά σε σχέση με χθες καθώς η χονδρεμπορική τιμή διαμορφώνεται στα 357,96 ευρώ ανά μεγαβατώρα από 319,3 ευρώ την Δευτέρα, σημειώνοντας άνοδο πάνω από 12%.

Την ίδια στιγμή άνοδο τιμών παρουσιάζουν και οι υπόλοιπες χώρες καθώς οι τιμές σε πολλές από αυτές υπερβαίνουν τα 370 ευρώ ανά μεγαβατώρα, ως αποτέλεσμα της πτώσης της θερμοκρασίας αλλά και των έντονων διαφωνιών μεταξύ των κρατών μελών για να αντιμετωπίσουν από κοινού το αυξημένο ενεργειακό κόστος.

Η έλευση του χειμώνα ενεργοποιεί και τα ήδη αυξημένα αντανακλαστικά στις εισαγωγές LNG κάτι που επιβεβαιώνει και το μηνιαίο δελτίο φορτίων του ΔΕΣΦΑ για το μήνα Δεκέμβριο. Όπως προκύπτει από τα στοιχεία συνολικά στην Ρεβυθούσα θα φτάσουν 16 φορτία, κάποια από τα οποία προορίζονται για να καλύψουν ενεργειακές ανάγκες και γειτονικών χωρών (Βουλγαρία, Ρουμανία).

Διαβάστε αναλυτικά στο newmoney.gr

Δημοφιλέστερα

To Top