Οικονομία

Κέρδη για τους δείκτες της Wall Street για τρίτη συνεχόμενη μέρα, με το βλέμμα στις ενδιάμεσες εκλογές

Με θετικά πρόσημα έκλεισαν την Τρίτη οι δείκτες της Wall Street συμπληρώνοντας τρεις διαδοχικές μέρες κερδών και με τα βλέμματα των επενδυτών να είναι στραμμένα στις ενδιάμεσες εκλογές των ΗΠΑ.

Το αποτέλεσμα των εκλογών μπορεί να επηρεάσει το ρυθμιστικό πλαίσιο και την πορεία της πολιτικής σε ό,τι αφορά τις δαπάνες, ενώ μια νίκη των Ρεπουμπλικάνων θα μπορούσε να φέρει μεγαλύτερη υποστήριξη των εταιρειών πετρελαίου και φυσικού αερίου.

Οι αναλυτές αναμένουν ότι οι Ρεπουμπλικάνοι θα αποκτήσουν τον έλεγχο της Βουλής των Αντιπροσώπων, ίσως και της Γερουσίας, ενώ οι επενδυτές από την πλευρά τους δεν ενοχλούνται από τον ενδεχόμενο διχασμό Κογκρέσου και Λευκού Οίκου, καθώς κάτι τέτοιο θα περιορίσει τις κρατικές δαπάνες και τους νέους φόρους.

Σε αυτό το κλίμα, ο βιομηχανικός Dow Jones ανέβηκε κατά 335,28 μονάδες ή 1,02% στις 33.162,28 μονάδες, έχοντας καταφέρει ενδοσυνεδριακά να καταγράψει άνοδο μεγαλύτερη των 500 μονάδων.

Ο S&P 500 πρόσθεσε 21 μονάδες ή 0,56% κλείνοντας στις 3.828,28 μονάδες, ενώ ο τεχνολογικός Nasdaq, έκλεισε με άνοδο 51 μονάδων ή 0,49% στις 10.616,20 μονάδες.

Στο ταμπλό, πτώση άνω του 22% κατέγραψε η μετοχή της Lyft, ενώ κατά 17% κατρακύλησε η μετοχή της Tripadvisor, καθώς τα αποτελέσματα τριμήνου που ανακοίνωσαν οι δύο εταιρείες ήταν κατώτερα των προσδοκιών. Απώλειες άνω του 13% σημείωσε η Take-Two Interactive.

Άνοδο σχεδόν 7,5% σημείωσε η μετοχή της Kohl’s, μετά την είδηση για την αποχώρηση της CEO, Μισέλ Γκας, η οποία εντάσσεται στο δυναμικό της Levi’s Strauss.

Στα ομόλογα, η απόδοση του αμερικανικού 10ετούς διαμορφώθηκε στο 4,138%, ενώ το 2ετές έπεσε κατά τρεις μονάδες βάσης στο 4,695%.

Στα εμπορεύματα, το πετρέλαιο υποχώρησε κατά 3,1% στα 88,91 δολ. το βαρέλι, ενώ ο χρυσός σκαρφάλωσε στα 1.716 δολάρια ανά ουγγιά, σημειώνοντας άνοδο 2,1%.

newmoney.gr

Δημοφιλέστερα

To Top