Διεθνή

Μουντιάλ 2022 – Σάλος από δήλωση πρώην ποδοσφαιριστή του Κατάρ: «Η ομοφυλοφιλία είναι βλάβη στο μυαλό»

Αντιδράσεις προκάλεσε η δήλωση ενός πρεσβευτή του Κατάρ για το Παγκόσμιο Κύπελλο, στη διάρκεια τηλεοπτικής του συνέντευξης στη Γερμανία, όταν κλήθηκε να μιλήσει για την ομοφυλοφιλία.

Συγκεκριμένα, περίπου δυο εβδομάδες πριν τη σέντρα του Μουντιάλ, ο παλαίμαχος Καταριανός ποδοσφαιριστής Χαλίντ Σαλμάν μίλησε στη γερμανική τηλεόραση ZDF και αναφέρθηκε στο θέμα της ομοφυλοφιλίας που είναι παράνομη στο Κατάρ.


Coupe du monde : un ambassadeur du Mondial, qualifie l’homosexualité de « dommage mental »

Η χώρα του Κόλπου αναμένει περισσότερους από ένα εκατομμύριο επισκέπτες για το Παγκόσμιο Κύπελλο και ο Σαλμάν τόνισε ότι «όποιος πηγαίνει στο Κατάρ για το τουρνουά θα πρέπει να συμπεριφέρεται σύμφωνα με τους κανόνες της χώρας».

«Πρέπει να αποδεχτούν τους κανόνες μας εδώ», είπε, σε απόσπασμα της συνέντευξης.

«(Η ομοφυλοφιλία) είναι haram. Ξέρετε τι σημαίνει haram (απαγορευμένη);», συνέχισε.

Όταν ρωτήθηκε γιατί είναι «απαγορευμένη», ο Χαλίντ Σαλμάν: «Δεν είμαι αυστηρός μουσουλμάνος, αλλά είναι χαράμ, πειδή είναι βλάβη στο μυαλό».

Η συνέντευξη διακόπηκε σχεδόν αμέσως μετά από τη δήλωση αυτή, ενώ το Reuters επικοινώνησε με τη FIFA και τους διοργανωτές του Παγκοσμίου Κυπέλλου στο Κατάρ για σχόλια πάνω σε αυτή την τοποθέτηση.

Οι διοργανωτές έχουν επανειλημμένα δηλώσει ότι όλοι οι άνθρωποι είναι ευπρόσδεκτοι στη χώρα για το Παγκόσμιο Κύπελλο.

Ωστόσο, η ομοφυλοφιλία είναι παράνομη στη συντηρητική μουσουλμανική χώρα και ορισμένοι ποδοσφαιριστές έχουν εκφράσει ανησυχίες σχετικά με τα δικαιώματα των φιλάθλων που θα ταξιδεύσουν για τη μεγάλη διοργάνωση, ειδικά των ΛΟΑΤΚΙ ατόμων και των γυναικών, σε βάρος των οποίων οι ομάδες δικαιωμάτων λένε ότι οι νόμοι του Κατάρ κάνουν διακρίσεις.

Δημοφιλέστερα

To Top