Διεθνή

Νιγηρία: Μαστίγωσαν δύο σταρ του TikTok γιατί κορόιδευαν κρατικό αξιωματούχο

Δύο δημοφιλείς χρήστες του TikTok στη Νιγηρία τιμωρήθηκαν με μαστίγωμα γιατί χλεύασαν μέσα από τα κοινωνικά δίκτυα κυβερνήτη πολιτείας.

Ο Μουμπάρακ Ίσα Μουχάμεντ και ο Μουχάμεντ Μπούλα βρέθηκαν ένοχοι για τη δυσφήμιση του Αμπντολάχι Γκαντούζε, κυβερνήτη της πολιτείας Κάνο.

Οι δύο TikTokers συνελήφθησαν την περασμένη εβδομάδα αφότου ανέβασαν το βίντεο όπου κορόιδευαν τον κυβερνήτη, ο οποίος φέρεται να εμπλέκεται σε αρπαγή γης, διαφθορά και ότι… κοιμάται της ώρες εργασίας.

Αν και ζήτησαν επιείκεια, το δικαστήριο τους καταδίκασε σε 20 χτυπήματα με το μαστίγιο, πρόστιμο 10.000 νάιρα (λίγο περισσότερο από 20 ευρώ) και την υποχρέωση να καθαρίζουν το δικαστήριο για 30 ημέρες. Πρέπει επίσης να ζητήσουν δημόσια συγγνώμη στα κοινωνικά δίκτυα από τον κυβερνήτη.

Όπως αναφέρει το BBC, ότι οι δικηγόροι των δύο TikTok δεν θα υποβάλουν έφεση, γιατί δεν αφορά φυλάκιση.

Το TikTok γίνεται όλο και πιο δημοφιλές τα τελευταία χρόνια στη Νιγηρία, με στόχο πολλές φορές δημόσια πρόσωπα, μεταξύ τους και κυβερνητικούς αξιωματούχους. Η Πολιτεία Κάνο, στην οποία είναι πλειονότητα οι μουσουλμάνοι, ακολουθεί και τη Σαρία, πέρα από τους νόμους κράτους – αν και δικάζονται στα θρησκευτικά δικαστήρια μόνο μουσουλμάνοι.

Δημοφιλέστερα

To Top