Διεθνή

Nord Stream: Ανακοίνωσε το πόρισμα της έρευνας στο σημείο της ζημιάς στη Βαλτική

Η εταιρεία Nord Stream ανακοίνωσε την Τετάρτη πως ολοκλήρωσε την αρχική συλλογή δεδομένων στο σημείο της βλάβης του αγωγού στη γραμμή 1, η οποία βρίσκεται στη σουηδική αποκλειστική οικονομική ζώνη.

Σύμφωνα με τα προκαταρκτικά αποτελέσματα της επιθεώρησης στο σημείο της βλάβης, βρέθηκαν στον πυθμένα της Βαλτικής Θάλασσας τεχνογενείς (προκαλούμενοι) κρατήρες βάθους 3 έως 5 μέτρων σε απόσταση περίπου 248 μέτρων ο ένας από τον άλλο. Η Nord Stream αναφέρει πως το τμήμα του σωλήνα μεταξύ των κρατήρων έχει καταστραφεί, ενώ η ακτίνα διασποράς των θραυσμάτων του σωλήνα είναι τουλάχιστον 250 μέτρα. «Οι ειδικοί συνεχίζουν να αναλύουν τα δεδομένα της έρευνας» προστίθεται στη σχετική ενημέρωση.

Η Nord Stream είχε ενημερώσει πως από τις 27 Οκτωβρίου, ένα ειδικά εξοπλισμένο σκάφος που ναυλώθηκε από την ίδια, έφτασε στην υποτιθέμενη τοποθεσία της ζημιάς του αγωγού στην αποκλειστική οικονομική ζώνη της Σουηδίας. Εκεί, μετά την εκτέλεση εργασιών βαθμονόμησης, οι ειδικοί ξεκίνησαν τις έρευνες, οι οποίες κράτησαν περίπου μια εβδομάδα.

Δημοφιλέστερα

To Top