Ελλάδα

39ος Μαραθώνιος: Συγκίνηση στον Τύμβο του Μαραθώνα – Εικόνες από την τελετή έναρξης

Κάτω από τον συννεφιασμένο ουρανό του Μαραθώνα πραγματοποιήθηκε σήμερα (12/11), η τελετή έναρξης του 39ου Αυθεντικού Μαραθωνίου της Αθήνας, στην καρδιά του αρχαιολογικού χώρου του Τύμβου του Μαραθώνα.

Με ένα ξεχωριστό τρόπο ξεκίνησε η φετινή διοργάνωση: με την αναπαράσταση της Μάχης του Μαραθώνα από 27 παιδιά που φοιτούν στο νηπιαγωγείο και τις δύο πρώτες τάξεις του Δημοτικού Σχολείου στο Κάτω Σούλι. Μόλις ολοκλήρωσαν την προσπάθεια τους, που καταχειροκροτήθηκε από τους παρισταμένους, η πρόεδρός του ΣΕΓΑΣ Σοφία Σακοράφα και η πρόεδρος του ΕΟΤ, Άντζελα Γκερέκου, τους προσέφεραν από ένα αναμνηστικό μετάλλιο για τη συμμετοχή τους.

«Βρισκόμαστε σε έναν ιερό τόπο, ένα παγκόσμιο προσκύνημα, διαχρονικό προμαχώνα κάθε λαού για ελευθερία, δημοκρατία και αντίσταση. Ενόψει του 39ου Μαραθωνίου Αγώνα, με απόλυτο σεβασμό και ταπεινότητα, ο ΣΕΓΑΣ σας προσκάλεσε σήμερα να παρακολουθήσετε ένα δρώμενο που στόχο έχει να καταδείξει το αδιατάρακτο νήμα που για χιλιετίες μεταφέρει αυτό το μήνυμα. Σε αυτό, το απόλυτο παρόν αφουγκράζεται το απώτερο παρελθόν, διατρανώνοντας τη θέληση και την πίστη όλων μας για το τελικό “Νενικήκαμεν” της ειρήνης και ευημερίας των λαών» είπε η πρόεδρος του ΣΕΓΑΣ, Σοφία Σακοράφα στον χαιρετισμό της.


39ος Μαραθώνιος Αθήνας. Ο Αυθεντικός | Τελετή Έναρξης Μαραθωνίου

«Το μήνυμά μας με αυτό το δρώμενο από τους μαθητές μας, είναι σαφές: θέλουμε να φέρουμε τα παιδιά μας μέσα στην ιστορία του τόπου, να βιώσουν την ιστορία ως πραγματικότητα και μέσα από αυτή τη διαδικασία να γίνουν οι πρωταγωνιστές. Συνεπώς, ο Αυθεντικός Μαραθώνιος Δρόμος συμπυκνώνει και μεταδίδει ένα παγκόσμιο μήνυμα αφοσίωσης και πίστης ότι μπορούμε να επιτύχουμε αυτό που μοιάζει ακατόρθωτο. Τα 42.195 μέτρα της διαδρομής που αποτελούν όνειρο και στόχος ζωής για πολλούς δρομείς από όλο τον κόσμο, είναι ταυτόχρονα και μια διαδρομή στην ιστορία» ανέφερε μεταξύ άλλων ο Δήμαρχος Μαραθώνα, Στέργιος Τσίρκας.


marathonios__16_


marathonios__15_


marathonios__14_


marathonios__4__3


marathonios__3__3


marathonios__2__3


marathonios__1__3

Ο περιφερειάρχης Αττικής, Γιώργος Πατούλης είπε ότι «Στο σημερινό κόσμο που συνταράσσεται από πολέμους και αβεβαιότητα, το διαχρονικό μήνυμα του Μαραθωνίου ταξιδεύει από την Αττική σε όλο τον κόσμο. Οι 45.000 συμμετέχοντες δρομείς είναι οι καλύτεροι πρεσβευτές για την Περιφέρεια Αττικής, που αποτελεί πρότυπο για τη διεξαγωγή σημαντικών διοργανώσεων που προάγουν τον αθλητισμό, την υγεία και την ευεξία».

Χαιρετισμό απηύθυνε και η πρόεδρος του ΕΟΤ Άντζελα Γκερέκου η οποία τόνισε πως οι αξίες του Αυθεντικού Μαραθωνίου της Αθήνας είναι ο καλύτερος τρόπος για να αναδυθεί ο καλύτερος εαυτός όλων μας και επεσήμανε πως ο ΕΟΤ αναγνωρίζοντας τη δυναμική και τη σημασία του Μαραθωνίου για την προβολή της Ελλάδας στο εξωτερικό βρίσκεται και θα βρίσκεται στο πλευρό του.

Ακολούθησε το κεντρικό μουσικοχορευτικό δρώμενο της τελετής έναρξης του 39ου Αυθεντικού Μαραθωνίου υπό τον τίτλο «Νενικήκαμεν»! σε σκηνοθεσία και χορογραφία της Αρτέμιδος Ιγνατίου πάνω σε ιδέα και μουσική του Μανόλη Ανδρουλιδάκη. Η ενδυματολογική επιμέλεια έφερε τη σφραγίδα του Αλέξανδρου Κομπόγιωργα, βοηθός χορογράφου ήταν η Αφροδίτη Βερβενιώτη και φωνητικά «έντυσε» το δρώμενο η ερμηνεύτρια Ρίτα Αντωνοπούλου.

Δημοφιλέστερα

To Top