Διεθνή

Πόλεμος στην Ουκρανία: Οι φόβοι των Ουκρανών πίσω από την αποχώρηση των Ρώσων από τη Χερσώνα

Η Ρωσία ανατινάζει γέφυρες, τοποθετεί νάρκες και θα μπορούσε ακόμη και να πλημμυρίσει την περιοχή καταστρέφοντας το φράγμα στην ουκρανική πόλη Χερσώνα καθώς οι δυνάμεις της, όπως ανακοίνωσε αποχωρούν από την περιοχή.
Την ίδια ώρα, το Κίεβο υποστηρίζει ότι οι Ρώσοι «δεν φεύγουν χωρίς να πολεμήσουν».

Η άμεση ανάλυση της «Daily Mail» για το τι έχει στο μυαλό του ο Πούτιν ανακοινώνοντας ότι τα ρωσικά στρατεύματα εγκαταλείπουν τη Χερσώνα, βλέπει το φως της δημοσιότητας λίγες ώρες μετά τις δηλώσεις του Αμερικανού προέδρου, Τζο Μπάιντεν, ότι, Μόσχα και Κίεβο πρέπει να ξεκινήσουν τις διαπραγματεύσεις με στόχο τον τερματισμό του πολέμου .

Στο χθεσινό του διάγγελμα του, ο Μπάιντεν , απευθυνόμενος στον αμερικανικό λαό, τόνισε ότι η χώρα του θα συνεχίσει να στηρίζει την Ουκρανία παρά τον σκεπτικισμό που εκφράζουν οι Ρεπουμπλικάνοι, που έχουν πολλές πιθανότητες να αναλάβουν τον έλεγχο της Βουλής των Αντιπροσώπων στις ΗΠΑ.

«Αυτή είναι η προσδοκία μου», είπε ο Μπάιντεν στη συνέντευξη Τύπου στον Λευκό Οίκο, όταν ρωτήθηκε εάν η βοήθεια των ΗΠΑ στην Ουκρανία θα συνεχιστεί αδιάκοπα.

«Και παρεμπιπτόντως, δεν δώσαμε στην Ουκρανία λευκή επιταγή», πρόσθεσε ο Αμερικανός πρόεδρος, σημειώνοντας ότι η Ουάσιγκτον έχει αρνηθεί να παράσχει στρατιωτικό εξοπλισμό ή τη βοήθεια που ζήτησαν οι Ουκρανοί ηγέτες, συμπεριλαμβανομένων των αμερικανικών αεροσκαφών.

Τόνισε, ωστόσο, ότι, «Η αποχώρηση των ρωσικών στρατευμάτων από τη Χερσώνα δείχνει ότι η Ρωσία αντιμετωπίζει προβλήματα με τον στρατό της».

Ο Μπάιντεν έσπευσε να υπογράμμισε επίσης ότι, η Ρωσία περίμενε μέχρι τις ενδιάμεσες εκλογές στις ΗΠΑ για να ανακοινώσει την αποχώρηση των ρωσικών στρατευμάτων από τη Χερσώνα.

Διευκρίνισε όμως ότι, η απόσυρση των ρωσικών δυνάμεων θα επιτρέψει και στις δύο πλευρές να επαναπροσδιορίσουν τις θέσεις τους κατά τη διάρκεια του χειμώνα, αλλά αυτό που θα πρέπει να ξεκαθαριστεί είναι εάν η Ουκρανία είναι έτοιμη να κάνει συμβιβασμούς με τη Ρωσία.

«Την ώρα που ο Πούτιν ανακοινώνει ότι οι δυνάμεις του αποχωρούν από τη Χερσώνα, η Ουκρανία δεν βλέπει κάποιο σημάδι που να δείχνει ότι το Κρεμλίνο είναι έτοιμο να εγκαταλείψει την ουκρανική πόλη χωρίς να χυθεί αίμα», προειδοποιεί ανώτερος σύμβουλος του Ουκρανού ηγέτη ,Βολοντίμιρ Ζελένσκι.

Ο υψηλόβαθμος σύμβουλός του, Μιχαίλ Ποντόλιακ υποστήριξε ότι, τα ρωσικά στρατεύματα εξακολουθούν όχι μόνο να βρίσκονται στην πόλη αλλά κι ότι στέλνουν ενισχύσεις στην περιοχή.

Δημοφιλέστερα

To Top