Διεθνή

Πολωνία: Θα κατασκευάσει φράκτη με αγκαθωτό συρματόπλεγμα στα σύνορα με το Καλίνινγκραντ

Η Πολωνία θα κατασκευάσει ένα φράκτη με με αγκαθωτό συρματόπλεγμα στα σύνορά της με το ρωσικό Καλίνινγκραντ, όπως ανακοίνωσε σήμερα ο πολωνός υπουργός Άμυνας, εν μέσω ανησυχιών ότι ο ρωσικός θύλακας μπορεί να αποτελέσει δίοδο για παράτυπη μετανάστευση.

Η κατασκευή του προσωρινού φράκτη ύψους 2,5 μέτρων και πλάτους 3 μέτρων θα ξεκινήσει άμεσα, δήλωσε ο Μάριους Μπλαστσάκ σε συνέντευξη Τύπου.

Με την ένταση να κλιμακώνεται λόγω του πολέμου στην Ουκρανία, ο υπουργός επικαλέστηκε ανησυχίες για την ασφάλεια και αναφέρθηκε στην κρίση που ξέσπασε πέρυσι το φθινόπωρο όταν χιλιάδες μετανάστες από την Αφρική και τη Μέση Ανατολή προσπάθησαν να διασχίσουν τα σύνορα της Λευκορωσίας και να περάσουν στην Πολωνία, με κάποιους εξ αυτών να χάνουν τη ζωή τους.

Ο Μπλαστσάκ δήλωσε ότι ο φράκτης του Καλίνινγκραντ θα είναι αντίστοιχος με αυτόν που έστησε η Πολωνία κατά μήκος των συνόρων με τη Λευκορωσία πέρυσι.

Ο θύλακας, όπου η Ρωσία έχει σημαντική στρατιωτική παρουσία, βρίσκεται στις ακτές της Βαλτικής μεταξύ Πολωνίας και Λιθουανίας και χωρίζεται από τη Λευκορωσία με συνοριακό διάδρομο.

Δημοφιλέστερα

To Top