Διεθνή

Ρωσία: Η παραστρατιωτική οργάνωση Wagner εγκαινίασε τα γραφεία της

Η ρωσική παραστρατιωτική οργάνωση Wagner άνοιξε την Παρασκευή το πρώτο της επίσημο αρχηγείο στην Αγία Πετρούπολη, στη Ρωσία, σύμφωνα με δημοσιογράφο του Γαλλικού Πρακτορείου.

Ο Γεβγκένι Πριγκόζιν, ο οποίος επιβεβαίωσε πρόσφατα ότι είναι ο ιδρυτής της μυστικής οργάνωσης και ότι έχει αναπτυξει μισθοφόρους της σε χώρες της Λατινικής Αμερικής, της Αφρικής και στην Ουκρανία, είχε ανακοινώσει το άνοιγμα του γραφείου με την ευκαιρία της Ημέρας Εθνικής Ενότηταςd.

Το πολυόροφο κτίριο με τη γυάλινη πρόσοψη άνοιξε τις πύλες του σήμερα. Πάνω από την είσοδό του υπάρχει μια μεγάλη λευκή πινακίδα που γράφει «Wagner».


wagner-03


wagner-01


wagner-02

Άτομα ντυμένα με στολή περιβολής περπατούσαν μέσα στους γκρι διαδρόμους του κτιρίου, κοιτάζοντας μια έκθεση που παρουσιάζει μη επανδρωμένα αεροσκάφη.

«Η αποστολή του Κέντρου της ιδιωτικής στρατιωτικής εταιρίας Βάγκνερ είναι να παρέχει ένα άνετο περιβάλλον για τη γέννηση νέων ιδεών με στόχο τη βελτίωση της αμυντικής ικανότητας της Ρωσίας», δήλωσε ο Πριγκόζιν στην ανακοίνωσή του.

Τον περασμένο μήνα, ο Γεβγκένι Πριγκόζιν έθεσε τέλος σε φήμες ετών όταν παραδέχθηκε ότι ίδρυσε την οργάνωση. Για χρόνια, η ομάδα Wagner θεωρείτο ύποπτη για τον ρόλο που έπαιξε στην υλοποίηση των φιλοδοξιών της Μόσχας στο εξωτερικό, με το Κρεμλίνο να αρνείται οποιαδήποτε σχέση.

Η οργάνωση – και ο αρχηγός της – έπαιξαν ολοένα και πιο σημαντικό ρόλο στην εισβολή που εξαπέλυσε η Ρωσία στην Ουκρανία τον περασμένο Φεβρουάριο. Προσφάτως άρχισαν να στρατολογούν και καταδίκους -και μάλιστα ο ίδιος ο Πριγκόζιν- με την υπόσχεση της διαγραφής των ποινών.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Δημοφιλέστερα

To Top