Διεθνή

Σε μαζικές απολύσεις προχωρά από αύριο και το Facebook – Ζούκερμπεργκ: Φταίω και εγώ

Λίγες ημέρες μετά το σοκ από τις μαζικές απολύσεις στο Twitter, δια χειρός Ελον Μασκ, άλλος ένας γίγαντας του Ίντερνετ ακολουθεί τον ίδιο δρόμο.

Η Meta, η μητρική εταιρεία του Facebook, θα προχωρήσει από αύριο Τετάρτη σε μαζικές απολύσεις, όπως είπε ο διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας Μαρκ Ζούκερμπεργκ, σύμφωνα με το ρεπορτάζ της Wall Street Journal.

Στη συνάντηση των διευθυντικών στελεχών της Meta, ο Ζούκερμπεργκ πήρε πάνω του τα επιχειρηματικά παραπατήματα της εταιρείας. Είπε ακόμη ότι η υπεραισιοδοξία του για την ανάπτυξη της εταιρείας οδήγησε σε υπερβολικές προσλήψεις.

Οι απολύσεις θα επικεντρωθούν στους κλάδους της προσέλκυσης δυναμικού και σε ομάδες εργασίας για τα επιχειρηματικά σχέδια. Το πρωί της Τετάρτης (ώρα ΗΠΑ) θα ενημερωθούν όσοι χάσουν την εργασία τους.

Η επικεφαλής του HR στον όμιλο είπε, με τη σειρά της, ότι οι απολυμένοι θα πάρουν τουλάχιστον τέσσερις μισθούς σε αποζημίωση.

Την περασμένη Παρασκευή το Twitter απέλυσε σχεδόν το μισό προσωπικό του – τουλάχιστον αυτό ήταν το σχέδιο του Μασκ.

Ήδη όμως τις προηγούμενες ημέρες είχε γίνει γνωστό ότι η Amazon αλλά και η Apple πάγωσαν τις προσλήψεις νέου προσωπικού.

Δημοφιλέστερα

To Top