Πολιτική

Θεοδωρικάκος: «Η Ν.Δ. μιλάει με έργα, ο ΣΥΡΙΖΑ με ψεύδη και λάσπη»

Ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Τάκης Θεοδωρικάκος σε συνέντευξη του αναφέρθηκε σ’ όλη την τρέχουσα πολιτική επικαιρότητα. Μιλώντας στον Ελεύθερο Τύπο της Κυριακής, ο κ. Θεοδωρικάκος, έδωσε απαντήσεις για την υπόθεση των παρακολουθήσεων, την τακτική του ΣΥΡΙΖΑ, αλλά και για όλα τα ζητήματα που αφορούν στην ασφάλεια των πολιτών, τονίζοντας ότι «τα ποσοστά εξιχνιάσεων το 2022 έχουν ξεπεράσει το 90%. Δεν κάνουμε ποτέ διακρίσεις σε περιπτώσεις “υπεράνω υποψίας”. Όλες αποτελούν περιπτώσεις “άμεσης αυτοψίας”», τόνισε αναφερόμενος στις υποθέσεις του 12χρονης ανήλικης από τον Κολωνό καθώς και στης «Κιβωτού του Κόσμου». Ακόμη αναφερόμενος σημειωσε πως η ΝΔ μιλάει με έργα, ενώ ο ΣΥΡΙΖΑ  με ψεύδη και λάμψη.

Αναλυτικά η συνέντευξη:

Έχει πληγεί, πιστεύετε, πολιτικά η κυβέρνηση από την υπόθεση των παρακολουθήσεων; Και τι απαντάτε στην αξιωματική αντιπολίτευση, η οποία σας καταλογίζει διάθεση «συγκάλυψης» και μιλά ακόμη και για «επικίνδυνο για την δημοκρατία πρωθυπουργό»;

Ο κ. Τσίπρας, αντιλαμβανόμενος πως έχει χάσει τα τελευταία χρόνια τη μάχη των ιδεών στην κοινωνία, αποφάσισε να επιστρατεύσει τον πόλεμο λάσπης και συκοφαντιών. Παρουσιάζοντάς μας είτε ως «δολοφόνους και προδότες» στην περίπτωση της νησίδας του Έβρου, είτε ως «κόμμα παιδεραστών» στην φρικιαστική υπόθεση του 12χρονου κοριτσιού, είτε ως «Κυβέρνηση αυταρχισμού και αστυνομοκρατίας» την ημέρα που, μετά από έφοδο, η ΕΛ.ΑΣ. εξάρθρωσε τρεις εγκληματικές οργανώσεις στη Φοιτητική Εστία Ζωγράφου.

Σήμερα επιχειρεί με ψέματα να δημιουργήσει εντυπώσεις για μια Κυβέρνηση που λειτουργεί παρακρατικά και για μια Δικαιοσύνη χωρίς ανεξαρτησία, που λειτουργεί κατόπιν υποδείξεων. Ταυτόχρονα, επιδιώκει να υπονομεύσει την Άμυνα της χώρας, προσπαθώντας να μπλοκάρει μια καθοριστική -για τα Εθνικά μας συμφέροντα- αμυντική συμφωνία. Ειδικά, αυτή την περίοδο των ευρέων γεωπολιτικών αναταράξεων, αλλά και των ακραίων απειλών από την Τουρκία.

Δε διστάζει ακόμα και να δηλητηριάζει τη συνείδηση της κοινωνίας απέναντι στη λειτουργία των θεσμών, αλλά και την ίδια τη Δημοκρατία μας.

Κεκτημένα αγώνων και θυσιών του λαού μας, ο κ. Τσίπρας τα καθιστά ενέχυρο της επιδίωξής του να διατηρήσει την προεδρία στον ΣΥΡΙΖΑ.

Η Νέα Δημοκρατία κέρδισε τις εκλογές του 2019 έχοντας συνυπογράψει με όλους τους Έλληνες μια συμφωνία αλήθειας, την οποία τιμά με συνέπεια. Και, γνωρίζετε καλά ότι μια σταθερή και ουσιώδης σχέση εμπιστοσύνης αποδεικνύεται διαρκώς. Σε όλες της τις εκφάνσεις.

Δεν εξαντλείται μόνο στις θετικές εξαγγελίες και στο έργο για οικονομική ανάπτυξη, ενισχύσεις επαγγελματιών, μειώσεις φόρων, μέτρα στήριξης της κοινωνίας και εθνικές επιτυχίες. Επεκτείνεται και στην ανάληψη των αντίστοιχων πρωτοβουλιών για τη διόρθωση των λαθών. Όπως έγινε και τώρα, στην υπόθεση που αναφέρετε: Με αποφάσεις για πρόσωπα, με νομοθετικές πρωτοβουλίες για τον εκσυγχρονισμό και την περαιτέρω θωράκιση της ΕΥΠ, με συζήτηση στη Βουλή, με πλήρη διαφάνεια για διερεύνηση της υπόθεσης μέχρι τέλους. Κοιτώντας και πάλι τους πολίτες στα μάτια. Εκεί ξεχωρίζει η πολιτική συνέπεια από τον καιροσκοπισμό. Στα δύσκολα.

Σε ποιο βαθμό η επίτευξη του στόχου της ΝΔ για αυτοδυναμία συνδέεται με την ψήφο της μεσαίας τάξης, αλλά και ποιο το μήνυμά σας στους οικονομικά ασθενέστερους; Γιατί να εμπιστευτούν σε αυτές τις εκλογές τη ΝΔ έναντι του ΣΥΡΙΖΑ τον οποίο ακούν να μιλά διαρκώς για την υπεράσπιση των συμφερόντων τους;

Η Κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας έχει μάθει να μιλά με έργα. Αντίθετα με τον Σύριζα που, ακόμα και ως αντιπολίτευση, επενδύει στις «μακέτες του ψεύδους και της υποκρισίας».

Και σας στο αποδεικνύω με απλά λόγια:

Δημοφιλέστερα

To Top