Διεθνή

Τουρκία: «Έλληνας Θεός» στο Μετρό της Κωνσταντινούπολης τάραξε τους ισλαμιστές – Γιατί επέκριναν τον Ιμάμογλου

Διαθέσιμο είναι εδώ και λίγες ημέρες το τελευταίο «επεισόδιο» του δημοφιλούς ηλεκτρονικού παιχνιδιού God of War Ragnarök για Playstation στο οποίο πρωταγωνιστεί για άλλη μια φορά ο «Έλληνας Θεός», Κράτος.

Όπως ήταν αναμενόμενο μαζί με την κυκλοφορία του παιχνιδιού υπήρξε και μια μεγάλη διαφημιστική καμπάνια σε όλο τον κόσμο στην οποία, επίσης, πρωταγωνιστούσε ο Κράτος.

Η εικόνα του «Έλληνα Θεού», ωστόσο, φαίνεται ότι εξόργισε ορισμένους Ισλαμιστές στην Τουρκία και συγκεκριμένα στην Κωνσταντινούπολη οι οποίοι ταράχθηκαν όταν είδαν τους συρμούς του Μετρό να είναι «ντυμένοι» με την εικόνα του Κράτος.

Την μεγαλύτερη «φασαρία» έκανε ο πρόεδρος της Συνομοσπονδίας του Εθνικού Κινήματος Επιβίωσης, Μουράτ Σαχίν, ο οποίος έβαλε στο στόχαστρό του τον δήμαρχο της Κωνσταντινούπολης – και εκ των μεγάλων πολιτικών αντιπάλων του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν – Εκρέμ Ιμάμογλου.

«Υπάρχουν ισχυρισμοί ότι ο Εκρέμ Ιμάμογλου έχει φωτογραφίες τού λεγόμενου Έλληνα θεού Kratos στο μετρό! Θέε μου σώσε την Κωνσταντινούπολη» έγραψε ο Σαχίν συνοδεύοντας την ανάρτησή του με φωτογραφίες από το Μετρό της Κωνσταντινούπολης.

Η κριτική αυτή, πάντως, δεν έγινε δεκτή από αρκετούς χρήστες του Twitter οι οποίοι έψεξαν τον Σαχίν ότι αντί να πανηγυρίζει που ένα τέτοιο παιχνίδι διαφημίζεται στο Μετρό της Κωνσταντινούπολης, βρήκε ευκαιρία να γκρινιάξει κατηγορώντας τον ότι εργαλειοποιεί το θέμα της θρησκείας.

«Ψάξε πριν αρχίσεις το κλαψούρισμα. Το God of War είναι ένα παιχνίδι για PlayStation και PC. Είναι μόνο μια διαφήμιση γιατί είναι πολύ επιτυχημένο παιχνίδι» έγραψε άλλος χρήστης

Δημοφιλέστερα

To Top