Διεθνή

Twitter: «Τα λέμε στο δικαστήριο» – Έγκυος που απολύθηκε μηνύει τον Μασκ για διακρίσεις

Μια πρώην υπάλληλος του Twitter που είναι έξι μηνών έγκυος και απολύθηκε την περασμένη εβδομάδα σχεδιάζει να μηνύσει την εταιρεία για διακρίσεις.

Η Shennan Lu εργαζόταν ως υπεύθυνη ανάλυσης δεδομένων στο Twitter προτού απολυθεί μαζί με χιλιάδες άλλους υπαλλήλους την Παρασκευή, καθώς ο νέος CEO Έλον Μασκ συνεχίζει τις περικοπές.

Σύμφωνα με την Daily Mail, η Lu μπήκε στην πλατφόρμα κοινωνικής δικτύωσης για να εκφράσει την απογοήτευσή της για τον χειρισμό της κατάστασης από την εταιρεία, κατηγορώντας την για διακρίσεις και υποσχέθηκε να προσφύγει στο δικαστήριο. Τα tweets και ο λογαριασμός της έχουν διαγραφεί από τότε.

Μετά την απόλυση περίπου του 50% του εργατικού δυναμικού του Twitter την Παρασκευή μετά την εξαγορά του από τον Μασκ, η εταιρεία φέρεται να προσέγγισε δεκάδες υπαλλήλους για να επιστρέψουν στη δουλειά.

Η εταιρεία εξακολουθεί να απασχολεί περίπου 3.700 υπαλλήλους. 

Σε ένα από τα -διαγραμμένα πια- tweets, σύμφωνα με το Insider, η Lu έγραψε μεταξύ άλλων: «Το ταξίδι μου στο Twitter έφτασε στο τέλος του, απολύθηκα ενώ είμαι 6 μηνών έγκυος. Ήταν χαρά μου να συνεργαστώ με όλους σας. Είμαι πολύ ευγνώμων που ηγούμαι μιας τόσο καταπληκτικής ομάδας, ήταν μια διασκεδαστική διαδρομή. Σίγουρα υπάρχουν διακρίσεις εδώ. Θα αγωνιστώ λοιπόν. Τα λέμε στο δικαστήριο».

Η Lu δεν είναι η μόνη έγκυος υπάλληλος που απολύθηκε στον γύρο των μαζικών απολύσεων. Η Rachel Bonn, πρώην διευθύντρια μάρκετινγκ στα κεντρικά γραφεία του Twitter στο Σαν Φρανσίσκο, η οποία είναι έγκυος οκτώ μηνών, ανακοίνωσε επίσης ότι απολύθηκε.

Σημειώνεται ότι πέντε πρώην υπάλληλοι κατέθεσαν ομαδική μήνυση υποστηρίζοντας ότι οι απολύσεις παραβίαζαν την ομοσπονδιακή νομοθεσία, σύμφωνα με το Insider.

Μετά τις μαζικές απολύσεις, ο Μασκ υπερασπίστηκε την απόφασή του λέγοντας ότι δεν είχε άλλη επιλογή από το να κάνει περικοπές λόγω της οικονομικής κατάστασης του Twitter.

Δημοφιλέστερα

To Top