Διεθνή

Βίντεο: Ο Μπάιντεν το «τερμάτισε» με νέο σαρδάμ – Αποκάλεσε τον πρωθυπουργό της Καμπότζης… ηγέτη της Κολομβίας!

Για ακόμη μία φορά ο Αμερικανός πρόεδρος Τζο Μπάιντεν… μπέρδεψε τα λόγια του νωρίτερα σήμερα κατά το ταξίδι του στην Ασία στο πλαίσιο της Συνόδου Κορυφής ASEAN , όταν μέσα στα πρώτα δευτερόλεπτα της εναρκτήριας ομιλίας του αποκάλεσε τον πρωθυπουργό της Καμπότζης… κυβερνήτη της Κολομβίας!

«Θέλω να ευχαριστήσω τον πρωθυπουργό της Κολομβίας για την ηγεσία του ως επικεφαλής του ASEAN», είπε συγκεκριμένα ο Μπάιντεν σε ένα επιπλέον γλωσσικό ατόπημα, ένα από τα πολλά των τελευταίων ημερών. Σημειώνεται πως ο 79χρονος Αμερικανός πρόεδρος δεν κατάλαβε ποτέ το λάθος του, με αποτέλεσμα να συνεχίζει την ομιλία του σαν να μην συμβαίνει τίποτα.


Ο Μπάιντεν πήρε το λόγο μόλις λίγα δευτερόλεπτα μετά τον πρωθυπουργό Χουν Σεν, ο οποίος κυβερνά τη χώρα εδώ και 37 χρόνια, εκφωνόντας το κείμενο με την ομιλία του που αναγραφόταν σε ένα χαρτί.


26446971

Ήταν η πρώτη δημόσια ομιλία του κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης, ύστερα από ένα «μαραθώνιο» ταξίδι  δύο πτήσεων με μία ενδιάμεση, τρίωρη στάση στην Αίγυπτο. Κατά την άφιξη, ο Μπάιντεν μετέβη με αυτοκινητοπομπή στο πολυτελές ξενοδοχείο Sokha στην Πνομ Πενχ.

«Ο πρωθυπουργός!» είπε ο Μπάιντεν απευθυνόμενος στον Χουν Σεν -ο οποίος τον περίμενε καρτερικά στο μπλε χαλί- κατά την άφιξή του. Στη συνέχεια φωτογραφήθηκαν μαζί  και εισήλθαν στην αίθουσα.

Δημοφιλέστερα

To Top