Τεχνολογία

Βράβευση της εθνικής ομάδας ρομποτικής από τον δήμο Πειραιά

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε η βράβευση των μαθητών της Ελληνικής Εθνικής Ομάδας Ρομποτικής FIRST Global Challenge Greece από τον Δήμαρχο Πειραιά Γιάννη Μώραλη.

Η ομάδα των παιδιών κατέκτησε το Χάλκινο Μετάλλιο XPRIZE Innovation Award στο Project στην Ολυμπιάδα Καινοτομίας και Ρομποτικής στη Γενεύη, καθώς και ακόμα μια σημαντική διάκριση, το Χρυσό μετάλλιο Katherine Johnson Award για την κατηγορία Engineering Documentation. Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε στο κατάμεστο από κόσμο αμφιθέατρο της Ιωνιδείου Σχολής, την περασμένη Τρίτη.

Ο Δήμος Πειραιά συνέβαλε στις προσπάθειες της Εθνικής ομάδας, παραχωρώντας χώρο, όπου στήθηκε αντίγραφο της αγωνιστικής πίστας και μπόρεσαν οι μαθητές να κάνουν εντατικές προπονήσεις με το ρομπότ τους.


rompotiki__4_


rompotiki__5_

Σύμφωνα με το θέμα της Ολυμπιάδας, οι ομάδες κλήθηκαν να ερευνήσουν τις αιτίες και τα αποτελέσματα του CO2 στην ατμόσφαιρα, τις ανθρώπινες δραστηριότητες, την κλιματική αλλαγή, καθώς και να προτείνουν καινοτόμες λύσεις που θα βελτιώσουν τη ζωή της τοπικής και της παγκόσμιας κοινότητας. Στο πλαίσιο αυτό η ομάδα δημιούργησε το Aethra Project συνδυάζοντας σε ένα καινοτόμο σύστημα τις αντλίες θερμότητας και τα συστήματα ψύξης που χρησιμοποιούν μεγάλες ξενοδοχειακές μονάδες, μειώνοντας την κατανάλωση ρεύματος και κατά συνέπεια την παραγωγή του διοξειδίου του άνθρακα.

Ο Δήμος Πειραιά στο πλαίσιο των δράσεων για την επέκταση των καλών πρακτικών και τη «Στρατηγική Γαλάζιας Ανάπτυξης» ξεκινά πρόγραμμα εκπαιδευτικής ρομποτικής σε σχολεία του Πειραιά. Το πρόγραμμα που προσφέρεται στο πλαίσιο του ευρωπαϊκού έργου BluAct 2nd wave του Προγράμματος URBACT III, συγχρηματοδοτείται από πόρους του ΕΤΠΑ και από το πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων, θα υλοποιηθεί σε 6 Δημοτικά Σχολεία και σε 8 Γυμνάσια του Δήμου. Αυτές τις μέρες ολοκληρώνεται η εκπαίδευση 39 εκπαιδευτικών και θα υπάρξει και εκπαίδευση 1657 μαθητών. Θα παραδοθούν 140 ρομπότ στα σχολεία.


rompotiki__3_

Ο Δήμαρχος Πειραιά Γιάννης Μώραλης, στον χαιρετισμό του, συνεχάρη τα παιδιά για τις σημαντικές διακρίσεις τους, όπως επίσης τους γονείς και τους εκπαιδευτικούς – προπονητές τους. Ο κ. Μώραλης εξέφρασε την ιδιαίτερη χαρά του για τα δύο παιδιά του Πειραιά που συμμετείχαν, τον Κωσταντή Χρόνη από την Ελληνογαλλική Σχολή Jeanne D’ Arc και τη Μαρία Χριστίνα Σπηλιοπούλου από το Ράλλειο Λύκειο Θηλέων.

«Ήδη, η ρομποτική έχει μπει στη ζωή όλων μας και τα επόμενα χρόνια θα μπει ακόμη περισσότερο», σημείωσε ο κ. Μώραλης και συνέχισε : «Στον Δήμο Πειραιά υλοποιούμε Ευρωπαϊκά Προγράμματα, κυρίως το Blue Act, που έχει σχέση με τη βιώσιμη Γαλάζια Ανάπτυξη. Είμαστε η πόλη με το σήμα της ναυτοσύνης της Ελλάδος. Είμαστε το μεγάλο λιμάνι της χώρας, στην πόλη βρίσκεται το αρμόδιο Υπουργείο, το Ναυτικό Μουσείο, η έδρα των Ελλήνων εφοπλιστών. Άρα, ο Πειραιάς κοιτά προς τη θάλασσα, εκεί είναι το μέλλον του, εκεί ήταν πάντα ιστορικά το μέλλον του και ευημερούσε όταν ευημερούσε το λιμάνι».

Δημοφιλέστερα

To Top