Οικονομία

Χρηματιστήρια: Κέρδη στις ευρωαγορές με ώθηση από το Πεκίνο

Με άνοδο κινούνται τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια, ενώ και τα αμερικανικά futures κινούνται ανοδικά, την ώρα που περιορίζονται οι ταραχές που ξέσπασαν σε όλη την επικράτεια της Κίνας ως αντίδραση στα περιοριστικά μέτρα και τα λοκντάουν λόγω Covid. Η εξομάλυνση της κατάστασης ανοίγει την όρεξη των επενδυτών για περιουσιακά στοιχεία με μεγαλύτερο ρίσκο, δίνοντας έτσι ώθηση στις χρηματαγορές διεθνώς.

Ο πανευρωπαϊκός Stoxx 600 άνοιξε με άνοδο 0,5% και πριν από λίγο σημείωνε άνοδο 0,44% στις 439,76 μονάδες. Οι πρώτες ύλες ενισχύονται κατά 2,4% ενώ ο κλάδος χημικών υποχωρεί κατά 0,4%.

Στα μεγαλύτερα ταμπλό, ο βρετανικός FTSE 100 με άνοδο 0,85%, ο γερμανικός DAX ενισχύεται κατά 0,20%, ο γαλλικός CAC 40 κερδίζει 0,35%, ο ιταλικός FTSE MIB με άνοδο 0,26% και ο ισπανικός ΙΒΕΧ 35 στο +0,20%.

Νωρίτερα το χρηματιστήριο του Χονγκ Κονγκ έκανε ράλι που ξεπέρασε το 5%. Ανοδικά κινήθηκαν και τα υπόλοιπα ασιατικά χρηματιστήρια πλην του Τόκιο. Αιτία για την άνοδο, οι ανακοινώσεις που αναμένονται για τη χαλάρωση των μέτρων και τον τερματισμό της πολιτικής των μηδενικών κρουσμάτων, ενώ την ίδια ώρα, οι υγειονομικές αρχές της Κίνας ενθαρρύνουν τους γηραιότερους να εμβολιαστούν.

Δημοφιλέστερα

To Top