Ελλάδα

Αχαΐα: Βρήκαν στα δάση της περιοχής «καβάντζες» σπείρας με ηρωίνη, κοκαΐνη και κάνναβη

Στη συστηματική διακίνηση μεγάλων ποσοτήτων κοκαΐνης, ηρωίνης και κάνναβης στην Αχαΐα δραστηριοποιείτο μια εγκληματική οργάνωση που εξαρθρώθηκε, μετά από πολύμηνη έρευνα, κατά την οποία βρέθηκαν κρυμμένες μέσα στα δάση της περιοχής ποσότητες που η πώλησή τους θα απέφερε στα μέλη της 224.000 ευρώ.

Στο πλαίσιο επιχείρησης που εκτέλεσαν το μεσημέρι της Τρίτης, οι αστυνομικοί της Δίωξης Ναρκωτικών στην Πάτρα, συνέλαβαν τρεις Έλληνες και έναν αλλοδαπό, ενώ αναζητούν έναν ακόμη αλλοδαπό που φέρεται ως αρχηγός της σπείρας. Οι αστυνομικοί εντόπισαν τον αλλοδαπό τη στιγμή που πήγε σε μια “καβάντζα” που διατηρούσαν τα μέλη της εγκληματικής οργάνωσης μέσα σε μια δασική έκταση, κοντά σε επαρχιακή οδό της Πάτρας, όπου βρήκαν κρυμμένα δυο κιλά και 370 γραμμάρια ακατέργαστης κάνναβης, 203 γραμμάρια κοκαΐνης και μια ηλεκτρονική ζυγαριά.


Axaia-narkwtika

Στη συνέχεια, εντόπισαν μέσα στο δάσος άλλα τρία σημεία όπου υπήρχαν «καβάντζες» της σπείρας και ανακάλυψαν άλλα εννιά κιλά και 916 γραμμάρια ακατέργαστης κάνναβης, 270,4 γραμμάρια κοκαΐνης, 43,6 γραμμάρια ηρωίνης και οκτώ ηλεκτρονικές ζυγαριές! Στην κατοχή των δραστών κατασχέθηκαν, ακόμη, 215 ευρώ, δέκα κινητά τηλέφωνα, δυο αυτοκίνητα και δυο μοτοσικλέτες που χρησιμοποιούσαν για τη μεταφορά των ναρκωτικών.

Τέλος, σε μια περιοχή της Κορινθίας, οι αστυνομικοί βρήκαν εγκαταλελειμμένο άλλο ένα αυτοκίνητο, που χρησιμοποιούσε ο αρχηγός της οργάνωσης, και ο σκύλος ανιχνευτής «Ρίκι» που το ερεύνησε ξετρύπωσε στο εσωτερικό του ποσότητα κοκαΐνη βάρους 10,2 γραμμαρίων. Είναι χαρακτηριστικό ότι τα μέλη της σπείρας άλλαζαν συχνά οχήματα και σπίτια για να αποφεύγουν τον εντοπισμό τους.

Σε βάρος των τεσσάρων συλληφθέντων και του αναζητούμενου αρχηγού τους, σχηματίστηκε δικογραφία για σύσταση και συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση και διακίνηση ναρκωτικών σε βαθμό κακουργήματος με την οποία οδηγήθηκαν στον εισαγγελέα Πρωτοδικών Πατρών.

Δημοφιλέστερα

To Top